Evraz furnizeaza roti companiei Deutsche Bahn

Pentru prima data, compania Evraz NTMK a livrat un lot de 240 de roti BA220 pentru trenurile de calatori companiei Deutsche Bahn. Rotile au un diametru de 920 mm. Acestea au standardul ER7 de calitate a otelului, iar duritatea bandajului este de 235 HB si peste. Compania rusa va fabrica si livra alte 1.440 de roti pentru Deutsche Bahn pana la sfarsitul anului 2017.
DB a cerut ca rotile sa fie imbracate cu o vopsea speciala care isi schimba culoarea atunci cand rotile se supraincalzesc. Incalzirea poate evidentia anumite modificari structurale, astfel ca atunci cand culoarea rotii se schimba, aceasta este scoasa din serviciu si testata. Acesta este primul caz de aplicare a acestui tip de vopsea in Rusia. Tehnologia de asamblare a rotilor a fost si ea modificata pentru DB, fiind adaptata la depourile europene.
„Noul contract cu Deutsche Bahn este cel mai mare si cu durata cea mai lunga din istoria parteneriatului nostru. In plus, este pentru prima data cand livram rotii pentru transportul de calatori pe piata din Europa. Cooperarea cu operatorul german ne va permite sa ne afirmam intr-un nou segmente de produse si sa cream oportunitati extinse pe piata europeana”, a declarat Ilya Shirokobrod, vicepresedinte Evraz.
Reprezentantii DB au confirmat ca roltile indeplinesc specificatiile.
La inceputul verii, expertii Deutsche Bahn au realizat un audit complex la atelierul de roti si bandaje, in cadrul departamentului de control tehnic, in cadrul laboratorului si a altor departamente ale companiei Evraz, declarandu-se multumiti de faptul ca aceasta indeplineste cerintele DB.