spot_img
marți, septembrie 27, 2022
spot_img

Miercuri, 8 septembrie: Eveniment Knorr-Bremse România – „Soluții inteligente pentru calea ferată”

Compania Knorr-Bremse România, împreună cu Club Feroviar și Universitatea Politehnica București, organizează miercuri, 8 septembrie, evenimentul „Soluții inteligente pentru calea ferată”.

Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 10.00 la sediul Facultății de Transporturi din Universitatea Politehnica București.

Obiectivul Knorr Bremse este de a marca 15 ani de prezență directă în România, ocazie cu care vor fi prezentate câteva dintre tehnologiile de vârf din domeniul feroviar, respectiv concepte și soluții realizate de Knorr-Bremse și de partenerii săi la nivel mondial.


Accesul la eveniment se face pe baza protocolului Universității Politehnica București:

 • dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2.Pentru a facilita intrarea în sală organizatorii vor verifica certificatul european verde(adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.  Puteți găsi aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/certificat-verde-electronic/ informații despre obținerea acestui document. Este util ca certificatul să fie descărcat în prealabil, astfel încât accesul să se deruleze rapid.
 • test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea evenimentului

 

În cadrul evenimentului, vor fi susținute urmatoarele prezentări:

 • Knorr-Bremse iCOM: Sistem de asigurare a mentenanței vehiculelor feroviare/subsistemelor
 • Rail Vision Israel: Sistem de detectare a obstacolelor, asistență la manevră și evitarea coliziunilor
 • Rail Nova: Management și monitorizare inteligentă a mentenaței/flotei/procesului de fabricație
 • Rail Vision UK: Monitorizarea stării căilor (liniei) ferate
 • Materiale tracțiune. Saboți și garnituri de frânare

Grupul Knorr-Bremse este cel mai mare producator de sisteme de frânare pentru vehicule feroviare și comerciale din lume.

 

Prezentările Knorr-Bremse vor include soluții inteligente, aparținînd grupului de firme din portofoliul companiei, privind gestionare mentenanței, siguranta exploatării și întreținerii materialului rulant și ale liniei feroviare.

 1. Knorr-Bremse iCOM: Sistem de asigurarea mentenanței vehiculelor feroviare/ subsistemelor.  Knorr-Bremse iCOM (Intelligent Condition Oriented Maintenance) este o platformă integrată formată dintr-un dispozitiv de bord care este conectat wireless la un cloud Knorr-Bremse. Scopul iCOM este de a permite întreținerea bazată pe o strategie de întreținere prin prognosticul nevoilor de întreținere. iCOM este astfel potrivit pentru diferite subsisteme feroviare, dar poate integra, de asemenea, o întreagă flotă formată din vehicule feroviare diferite.
 2. Rail Vision Israel: Sistem de detectare a obstacolelor, asistență la manevră și evitarea coliziunilor. Rail Vision Israel este un furnizor de frunte de tehnologie de vârf pentru senzorii de detectare obstacole și sisteme de siguranță pentru industria feroviară. Sistemele sale unice permit fiecărui tren să detecteze și să clasifice obiecte de pe/și de-a lungul șinelor de la o distanță de până la 2 kilometri în timp real, precum și în toate condițiile meteorologice și luminoase.
 3. Rail Nova: Management și monitorizare inteligentă a mentenanței/flotei/procesului de fabricație. Railnova este o companie de software care oferă atât soluții digitale pentru gestionarea/managementul fluxului de mentenanță a flotei, cât și soluții pentru industria feroviară. Railnova dezvoltă și vinde o soluție cuprinzătoare, multi-companie, de gestionare a flotei pentru operatori, gestionari de mentenanță și producători de material rulant.
 4. Rail Vision UK: Monitorizarea stării căilor (liniei) ferate. Rail Vision UK este lider în domeniul sistemelor de inspecție vizuală automată care utilizează tehnologii cu cameră și laser pentru a recunoaște defectele de cale și pentru a efectua măsurători foarte precise pe o varietate de platforme care funcționează până la viteza maximă a liniei. Rail Vision UK oferă soluții complete pentru sistemele sale, inclusiv controlul calității pentru toate analizele de date, pentru a oferi clienților săi datele care pot fi utilizate direct pentru planificarea întreținerii. (D.C.)

 

 

 

Ultimele Articole