spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

200 de persoane evacuate din Caracal în toiul nopții. Scurgeri la un vagon cu propilenă

Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate din Caracal luni noaptea după ce s-au înregistrat scurgeri de la un vagon încărcat cu propilenă, care se afla în zona gării.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, luni noaptea, în urma unui apel la numărul unic 112, au fost anunţate scurgeri de substanţe periculoase dintr-un vagon al unui tren aflat în zona Gării Caracal, încărcat cu propilenă. Trenul este format din douăzeci de vagoane, toate încărcate cu propilenă.

La faţa locului s-au deplasat patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear) şi patru autospeciale pentru primă intervenţie.

Persoane evacuate din Caracal, prin sistemul Ro-Alert

De asemenea, a fost trimis un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru o rază de aproximativ doi kilometri faţă de vagon, pentru evacuarea şi autoprotecţia populaţiei.

După aproximativ o oră a fost oprită scurgerea de substanţe periculoase prin închiderea flanşei vagonului cisternă. După o altă jumătate de oră, în urma măsurilor luate cu ajutorul accesoriilor CBRN, specialiştii au constatat că nu mai există pericol pentru cetăţeni şi  încetează măsurile de evacuare a populaţiei.

Astfel, au fost evacuate de structurile MAI aproximativ 200 de persoane, transmiţându-se un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru  încetarea măsurilor şi revenirea cetăţenilor la domiciliu.

Ultimele Articole