spot_img
vineri, august 19, 2022
spot_img

VIDEO Pe ce loc s-a clasat la Eurovision 2022 piesa despre trenul din România

Piesa “Trenulețul” interpretată de Zdob și Zdub și Fraţii Advahov s-a clasat pe locul 7 la Eurovision 2022, în finala concursului care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino.

Concursul a fost câștigat de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, cu piesa “Stefania”, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino și a fost transmis în direct în România de TVR.

Ucraina a primit 631 de puncte. Podiumul a fost schimbat radical de votul publicului, care a fost net favorabil Ucrainei, în vreme ce reprezentanții televiziunilor dăduseră drept câștigătoare piesa Marii Britanii.

România – reprezentată de WRS, cu melodia “Llamame” – s-a clasat pe locul 18, cu 65 de puncte. Pe locurile 2 și 3 s-au clasat Marea Britanie – reprezentată de Sam Ryder cu “Space Man” – 466 puncte, şi Spania, reprezentată de Chanel cu “SloMo” – 459 puncte.

În ordinea intrării în scenă, artiştii care au cântat în Finala Eurovision 2022 sunt: We Are Domi (Republica Cehă) cu “Lights Off”, WRS (România) cu “Llamame”, MARO (Portugalia) cu “Saudade, saudade”, The Rasmus (Finlanda) cu “Jezebel”, Marius Bear (Elveţia) cu “Boys Do Cry”, Alvan şi Ahez (Franţa) cu “Fulenn”, Subwoolfer (Norvegia) cu “Give That Wolf A Banana”, Rosa Linn (Armenia) cu “Snap”, Mahmood & Blanco (Italia) cu “Brividi”, Chanel (Spania) cu “SloMo”, S10 (Olanda) cu “De Diepte”.

Au urmat Kalush Orchestra (Ucraina) cu “Stefania”, Malik Harris (Germania) cu “Rockstars”, Monika Liu (Lituania) cu “Sentimentai”, Nadir Rustamli (Azerbaidjan) cu “Fade to Black”, Jérémie Makiese (Belgia) cu “Miss You”, Amanda Tenfjord (Grecia) cu “Die Together”, Systur (Islanda) cu “Meo hakkandi sól”, Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov (Republica Moldova) cu “Trenuleţul”, Cornelia Jakobs (Suedia) cu “Hold Me Closer”, Sheldon Riley (Australia) cu “Not The Same”, Sam Ryder (Marea Britanie) cu “Space Man”, Ochman (Polonia) cu “River”, Konstrakta (Serbia) cu “In Corpore Sano”, Stefan (Estonia) cu “Hope”.

Spectacolul de la Torino a fost deschis cu piesa “Give Peace a Chance” a lui John Lennon, notează Agerpres.

Prezentatorii show-ului de la Torino au fost cântăreţul britanic Mika, Laura Pausini şi Alessandro Cattelan, fost prezentator X-Factor în Italia. Câştigătorul trofeului Eurovision a fost ales în urma votului juriului şi al publicului, care au avut ponderi egale.”Trenulețul”, 253 de puncte la Eurovision 2022

Piesa cu care a concurat la Eurovision Republica Moldova a fost lansată în luna decembrie a anului trecut și a fost folosită ca vector de imagine pentru reluarea circulației Trenului Prietenia, care face legătura între București și Chișinău.

Videoclipul piesei ”Trenulețul”, o combinație între folclor și rock, este filmat în Trenul Prietenia de pe ruta Chișinău-București, după cum a mai scris Club Feroviar. Un grup de tineri moldoveni se distrează, în drum spre capitala României, fiind acompaniați de frații Advahov și Zdob și Zdub.

Melodia ”Trenulețul” a primit cele mai multe voturi populare, după cea a Ucrainei. Având în vedere ca a fost un vot emoțional pentru Ucraina, putem considera ca Moldova ar fi putut sa câștige Eurovision.

Reprezentanții Moldovei au întrunit 253 de puncte, în vreme ce cei ai României doar 65.

Ultimele Articole