spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Eurotunnel lanseaza vanzarea GB Railfreight

gbGrupul Eurotunnel a anuntat ca a primit o oferta obligatorie si irevocabila din partea EQT Infrastructure II, privind posibila achizitie a subsidiarei sale, GB Railfreight (GBRf), al treilea cel mai mare operator feroviar de marfa din Marea Britanie. Activitatile feroviare de marfa ale grupului francez, gestionate de Europorte in Franta, nu sunt incluse in oferta primita.
Oferta va fi prezentata reprezentantilor personalului Eurotunnel pentru consultare. Tranzactia va oferi o noua directie GBRf, care a fost infiintata in 1999, pe baza calitatii si angajamentului de dezvoltare al grupului EQT.
Grupul Eurotunnel a preluat GBRf in 2010 pentru 29,25 de milioane de euro, iar activitatile celei din urma au crescut cu peste 100% cu previziuni asupra veniturilor de aproximativ 139,2 milioane de euro. De asemenea, profitabilitatea companiei a crescut semnificativ.
Dupa consultarea si acceptarea ofertei, lichiditatile suplimentare vor deschide noi oportunitati pentru Grupul Eurotunnel privind dezvoltarea infrastructurii sale centrale si activitatii de transport.

Ultimele Articole