spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

BREAKING Euro 2020 se amână pentru 2021. Avem timp să terminăm calea ferată de aeroport

UEFA a decis marţi că Euro 2020 se amână pentru la anul, ca urmare a pandemiei de Covid-19. În aceste condiții, România are la dispoziție tot timpul necesar pentru a termina lucrările la conexiunea feroviară Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă Otopeni.

Adrian Bărbulescu

Euro 2020 se amână construcția căii ferate de aeroport
Conexiunea feroviară era blocată de reprezentanții hotelului din imagine. FOTO Adrian Olteanu

Potrivit Federației Norvegiene de fotbal, turneul din 2021 va avea loc în perioada 11 iunie -11 iulie. Evenimentul din această vară ar fi trebuit organizat în 12 oraşe gazdă, în perioada 12 iunie – 12 iulie, inclusiv la Bucureşti. Din cauza pandemiei de coronavirus, campionatele europene au fost suspendate, la fel ca Liga Campionilor şi Liga Europa.

România se angajase să finalizeze, până la începere Campionatului European de Fotbal, calea ferată dintre Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă. Cu toate că asocierea de constructori condusă de gălățenii de la Arcada Company lucrează la foc continuu, lucrările sunt oprite de instanță pe tronsonul median, între DN1 și Telekom Arena a lui Ion Țiriac.

Euro 2020 se amână. La calea ferată de aeroport sunt încă probleme în instanță

Ministerul Transporturilor s-a înțeles recent cu reprezentanții hotelului Vienna House, care blocaseră în Justiție lucrările pe tronsonul median al proiectului. Totuși, proprietara unei case de pe traseu refuză în continuare să renunțe la plângere în instanță împotriva CFR SA.

”Termenul de judecată pentru dosarul nr. 5397/2/2019, ce are ca obiect <Suspendare executare act administrativ, respectiv HG 558/31.11.2019>, este stabilit pentru data de 21.05.2020”, se arată într-un răspuns al CFR SA la solicitarea Club Feroviar.

Se lucrează intens pe două dintre cele trei tronsoane

După cum a arătat în nenumărate rânduri Club Feroviar, pe tronsoanele cuprinse între Terminalul Sosiri al Aeroportului Henri Coandă și DN1, respectiv între Telekom Arena, patinoarul magnatului Ion Țiriac, și Halta Odăile lucrările se desfășoară în ritm alert.

Nu s-a mișcat însă nimic pe tronsonul median, care a fost blocat în Justiție de o contestație depusă de reprezentanții hotelului Vienna House (firma Comtel Focus) și o persoană fizică, proprietara unei case din zonă. Inițial, și Ion Țiriac a depus cerere de suspendare a lucrărilor, însă ea nu a fost admisă.

La finele lunii decembrie 2019, Curtea de Apel București a decis să mențină suspendarea lucrărilor pe tronsonul median al racordului de cale ferată Halta Odăile – Aeroport Henri Coandă Otopeni. ”Respinge excepţia inadmisibilităţii ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei de interes ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei de obiect ca neîntemeiată. Admite cererea de suspendare formulată de reclamanţii Mărişoiu Roxana Gabriela şi SC Comtel Focus SA. Dispune suspendarea executării deciziei de expropriere nr. 1/4571/10.10.2019 în ceea ce priveşte imobilele reclamanţilor Mărişoiu Roxana Gabriela şi SC Comtel Focus SA (sublin.ns.). Respinge cererea de suspendare formulată de ceilalţi reclamanţi ca neîntemeiată. Executorie de drept potrivit art. 14 alin. 4 din Legea 554/2004. Cu drept de a formula recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cale de atac care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în Hotarârea  1026/2019 din  23 decembrie 2019 a Curții de Apel București.

Ultimele Articole