spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

Euro 2020 la București. Guvernul aprobă azi indicatorii pentru linia ferată spre aeroport

Guvernul se reuneşte miercuri în şedinţă, unul dintre proiectele de pe ordinea de zi fiind cel referitor la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru linia ferată spre aeroport, pentru a organiza meciuri de la Euro 2020 la București.

Euro 2020 la București

Este vorba de modernizarea și extinderea liniei de cale ferată care va asigura legătura între Gara Bucureşti Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Săptămâna viitoare va intra în ședință de Guvern și proiectul de HG privind exproprierile care va trebui făcute pe traseul liniei ferate nou construite de la Halta Odăile până la Aeroportul Henri Coandă. ”Proiectul de Hotărâre de Guvern este gata. Trebuia însă ca mai întâi să fie aprobați indicatorii tehnico-economici și apoi exproprierile”, a declarat marți ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Euro 2020 la București. S-a semnat contractul pentru linia ferată

În prezența ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, și a lui Gică Popescu, consilier al primului -ministru, s-a semnat marți contractul privind proiectarea și execuția la obiectivul de investiții ”Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă București, Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroport Internațional Henri Coandă București”.

Constructorul este asocierea SC Arcada Company SA – SC ISPCF SA – DB Engineering & Consulting GMBH. Ceilalți doi participanți la licitația organizată de CFR SA au fost Porr Construct SRL şi Mapa Inşaat VE Ticaret AŞ. Valoarea ofertei câștigătoare este de 398,16 milioane de lei. fără TVA.

Potrivit promisiunilor oficialilor și ale constructorului, proiectul va fi finalizat la sfârșitul lunii mai 2020.

Ultimele Articole