spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

EURO 2020 la București. Ministrul Ionuț Stroe, îngrijorat de legătura feroviară cu Otopeniul

Ministrul demis al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, s-a arătat duminică îngrijorat de legătura feroviară cu Otopeniul, în perspectiva EURO 2020 la București.

EURO 2020 la București

Ionuţ Stroe a declarat duminică, la Craiova, într-o conferinţă de presă, că lucrările la stadioanele Ghencea şi Arcul de Triumf sunt avansate, pentru prima dată de la începerea construcţiilor, iar   la finalul lunii mai totul va fi gata.

Stroe spune că este optimist şi că EURO 2020 va fi un eveniment reuşit, găzduit de România: „Aş putea spune că pentru prima oară de la momentul la care am început construirea acestor stadioane   lucrările se află în grafic pentru a fi, atenţie, gata la acest mare eveniment pe care România îl găzduieşte. Condiţiile pentru desfăşurarea antrenamentelor echipelor participante vor fi   îndeplinite. Când spun asta mă refer la suprafaţa de joc, la vestiare, la utilităţi, la căi de acces, la tribune şi spaţii pentru presă. Astea sunt condiţiile pe care atât stadionul Ghencea, cât şi   stadionul Arcul de Triumf le vor îndeplini la finalul lunii mai, astfel încât în luna iunie să completăm oferta deja existentă din partea autorităţilor române cu Voluntari, Mogoşoaia şi Berceni   pentru desfăşurarea antrenamentelor echipelor participante. (…) Vom avea un EURO 2020 care se va desfăşura în condiţii foarte bune. Şi va fi un eveniment reuşit, cred eu. Sunt optimist”.

EURO 2020 la București. Ionuț Stroe, față cu exproprierile

Pe de altă parte, Stroe este îngrijorat de stadiul lucrărilor la calea ferată care urmează să facă legătura între Aeroportul Otopeni și Gara de Nord, unde sunt probleme cu exproprierile, potrivit Mediafax.

Şi lucrările de modernizare a Aeroportului Băneasa sunt în întârziere: „Mai degrabă sunt îngrijorat de lucrările de infrastructură. Adică, cele două chestiuni: linia ferată ce leagă Otopeniul de Gara de Nord, iar cel de-al doilea e legat de   modernizarea Aeroportului Băneasa care va primi delegaţiile oficiale, artibrii, echipele participante, oficialii UEFA”.

Ultimele Articole