spot_img
joi, martie 30, 2023
spot_img

Euro 2020 la București. Ion Țiriac, un nou atac la calea ferată de aeroport: ”Ne ia toată lumea de proşti”

Magnatul Ion Țiriac a lansat sâmbătă un nou atac la adresa căii ferate Gara de Nord – Aeroportul Otopeni, în perspectiva organizării Euro 2020 la București.

Euro 2020 la București Țiriac despre calea ferată de aeroport calea ferată de aeroport

Fostul tenisman, acum în vârstă de 80 de ani, spune că avocații Companiei Naționale de Investiții sau cei ai Guvernului ar susține ideea că turneul final din vara anului viitor ar fi în pericol dacă nu va fi gata la timp calea ferată care să lege Aeroportul Otopeni de București.

În plus, Țiriac mai spune că în contractul legat de calea ferată mai este stipulat li faptul că lucrarea ar fi gata abia la 1 septembrie 2020. Asta fără să ia în calcul faptul că Arcada Company, constructorul racordului feroviar, a promis că lucrările vor fi gata în mai, înainte de Euro 2020, iar molbilizarea pe șantier este exemplară.

”Dacă mă compar cu Budapesta, 23, Sofia, 7-8, noi nu avem un patinoar, am pus eu aici. Bine că nu trebuie mutat, dărâmat. Se fac nişte protecţii pentru marea cale ferată, este un contract care o să fie gata la 1 septembrie 2020. Avocaţii constructorului sau ai Guvernului au menţionat că dacă nu se face calea ferată nu se mai joacă Campionatul European. Avem trei meciuri, sper ca România să se califice, dar turneul final nu este în iunie? Despre ce vorbim? Ori ne ia toată lumea de proşti, ori luăm noi proştii să-i dăm afară”, a spus Ion Țiriac, citat de Digi Sport.

Euro 2020 la București. Patru meciuri pe Arena Națională

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. Euro 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 12 iunie – 12 iulie în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) și Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Ultimele Articole