spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Viorica Dăncilă îl propune pe Eugen Teodorovici comisar european pentru Transporturi

Premierul Viorica Dăncilă îl propune pe Eugen Teodorovici comisar european pentru Transporturi, îl lista pe care a trimis-o la Bruxelles.

Eugen Teodorovici comisar european

”Numele Eugen Teodorovici a fost discutat în conducerea partidului pentru postul de vicepremier, după ce Iohannis l-a refuzat pe Corlăţean”, au declarat pentru Mediafax surse social-democrate.

Potrivit surselor citate, ministrul de Finanţe este prima propunerea pentru a prelua postul de comisar european pentru Transporturi.

Eugen Teodorovici comisar european, în locul Corinei Crețu

”Dăncilă a cerut deja la Bruxelles, fără să existe o consultare în prealabil, portofoliile în ordinea următoare: portofoliul pe Transporturi, Energie, Extindere şi Economie Digitală. La Transporturi ar fi Eugen Teodorovici, Energie Dan Nica, Extindere Mircea Geoană, varianta Economie Digitală tot Dan Nica, dar poate mai apare şi altcineva. Rovana Plumb nu mai este o variantă. Teodorovici insistă foarte mult, ca dovadă este luat peste tot în deplasările cu premierul”, au mai arătat sursele. În momentul de față, comisar European din partea României este Corina Crețu, care gestionează portofoliul Dezvoltării Regionale.

În şedinţa CEx de vineri se va discuta şi despre înlocuitorul lui Viorel Ştefan în funcţia de vicepremier, după ce acesta va pleca la Curtea de Conturi Europeană.

”Se va vorbi despre data Congresului. E foarte complicat să modifici statutul în acelaşi Congres cu cel în care faci alegeri.Va fi discutat dacă dorim să avem oameni aleşi plini înainte de prezidenţiale sau mergem doar cu interimat”, au conchis sursele citate.

Ultimele Articole