spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Estonia va investi 431 de mil. de euro in infrastructura feroviara pana in 2024

Guvernul estonian a aprobat planul de actiune pentru infrastructura feroviara in perioada 2019-2024 conform caruia 431 de milioane de euro vor fi investiti in reteaua feroviara existenta. „Obiectivul nostru nu este doar intretinerea calitatii infrastructurii existente, ci si imbunatatirea acesteia in fiecare an”, a declarat Kadri Simson, ministrul estonian al Afacerilor Economice si Infrastructurii. „Pe de-o parte, este importanta cresterea vitezei trenurilor de pasageri, in timp ce pe de alta parte, este important sa crestem siguranta trecerilor la nivel atat pentru masini, cat si pentru pietoni”, a adaugat ministrul.

Investitiile mai importante includ cresterea vitezei pe liniile de cale ferata Tallin-Tartu si Tapa-Narva si constructia liniei de cale ferata Riisipere-Turba, care a primit deja decizia de finantare. „Constructia sectiunii de cale ferata Riisipere-Turba este in desfasurare, iar daca aceasta sectiune va avea succes, atunci trebuie sa ne gandim sa o extindem”, a adaugat Simson.

Planul de investitii mai include si reparatii majore pe rutele Vest-Harju, actualizarea sistemelor de control al traficului, reconstructia centralei electrice care furnizeaza energie pentru tractiunea trenurilor, reabilitarea a 30 de treceri la nivel, reconstructia sectiunii de cale ferata Lelle-Turi, actualizarea sistemelor de telecomunicatii si siguranta, reconstructia liniei de cale ferata Rapla-Lelle, reabilitarea statiilor Liiva, Kiisa si Kohila, dar si reconstructia liniei de cale ferata Tallin- Vaike-Liiva.

In plus, planul de actiune prezinta si proiectele viitoare, dar care, pana in prezent, nu au primit finantare sau decizie de finantare, precum cresterea capacitatii infrastructurii de cale ferata pentru sectiunea Tallin-Rapla, reabilitarea sau punerea in serviciu a liniei Turba-Haapsalu-Rohukula, a inelului feroviar Tallin, a liniei Valga-Koidula, electrificarea retelei feroviare si cresterea vitezei de deplasare pe sectiunile de cale ferata Tallin-Tartu si Tallin-Nerva pana la 160 km/h.

Ultimele Articole