Estonia sporeste capacitatea de transport catre Tallinn

Compania de Căi Ferate din Estonia intenționează să construiască o nouă linie de cale ferată între orașele Pääsküla și Keila, costurile ridicându-se la 8,4 milioane de euro. Noua linie va facilita transportul pasagerilor între capitala Tallinn și Keila în doar 30 de minute, pe linie de mare viteză, precizează a CEO-ul companiei, Erik Laidvee, într-o scrisoare oficială adresată Ministerului Economiei și Comunicațiilor.

Căile Ferate din Estonia au subliniat faptul că în perioada 2014-2020 doresc să atragă fonduri în valoare de 75 milioane euro, prin intermediul Mecanismului Conectarea Europei (MCE) pentru patru proiecte de modernizare a infrastructurii feroviare.

Compania propune adăugarea la schema proiectelor planificate a unei a doua linii principale Pääsküla-Keila, cu un cost estimat de 8,4 milioane de euro. Potrivit lui Laidvee, acest lucru ar permite eliminarea blocajelor actuale și creșterea capacității, precum și diminuarea stagnărilor și aglomerărilor pe rutele spre Keila, Paldiski și Riisipere.

”Ar fi acceptabil să realizăm acest proiect în intervalul 2018-2020, deoarece acest lucru ne-ar permite să reducem în mod semnificativ costurile în comparație cu proiectul care se va desfășura separat mai târziu”, a spus Laidvee.
Potrivit unui memorandum întocmit în luna martie, secțiunea de cale ferată Pääsküla-Keila și-a epuizat capacitatea datorită creșterii traficului feroviar din ultimii ani, iar în viitor, construcția unei a doua linii principale va fi probabil necesară.

În ceea ce privește proiectul de reconstrucție a sistemului de management al traficului Tallinn-Keila-Paldiski în perioada 2015-2018, compania de căi ferate a spus că începerea imediată a construcției unei linii principale pentru această secțiune ar economisi până la 6 milioane de euro. Dacă secțiunea Pääsküla-Keila este ulterior transformată într-o cale ferată dublă, sistemul de gestionare a traficului ar trebui, de asemenea, să fie reconstruit.

Alte stiri