spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

Estonia aproba constructia sectiunii feroviare Riisipere-Turba

Consiliul de administratie al companiei de infrastructura feroviara, Eesti Raudtee, a aprobat inceperea lucrarilor de constructie la linia de cale ferata Riisipere-Turba unde traficul feroviar a fost oprit in 2004. „Avem o obligatie fata de stat si intentionam sa o respectam cat se poate de corect si cat mai repede”, a declarat presedintele consiliului de administratie al Eesti Raudtee, Priit Rohumaa.

Conform estimarilor, sectiunea de cale ferata poate fi finalizata pana la sfarsitul lui 2019. Lucrarile premergatoare includ marcarea teritoriului si obtinerea aprobarilor pentru termenii de baza si proiectarea preliminara, evaluarea impactului asupra mediului si analiza lucrarilor de constructie, precum si stabilirea drepturilor de superficie. Pana in acest moment, au fost alocate 8 milioane de euro pentru constructia sectiunii de linie de 6,5 km care leaga Riisipere, actuala statie finala a fostei linii Tallinn-Haapsalu, de Turba.

Serviciile feroviare dintre Tallinn si Haapsalu au fost oprite in vara anului 2004, atunci cand Haapsalu Raudtee, proprietarul sectiunii de cale ferata Riisipere-Haapsalu a inceput sa scoata sinele de pe linia de cale ferata.

Ultimele Articole