spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Statul își descoperă clădirile. Una ieșită din pământ a CFR Marfă scumpește exproprierile

Ministerul Transporturilor este nevoit să emită un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificări la exproprierile făcute la modernizraea liniei Frontieră – Curtici -Simeria.

Cauza modificărilor o reprezintă diferențele apărute între coridorul de expropriere și situațiile cadastrale, potrivit unui proiect de modificare legislativă publicat pe situl ministerului. „După recepționarea de către A.N.C.P.I./O.C.P.I. a documentațiilor cadastrale individuale, anumite date de identificare ale imobilelor supuse exproprierii (…) au suferit modificări în ceea ce privește suprafața expropriată. Diferențele privind suprafața expropriată sunt rezultatul măsurătorilor din teren și ale documentelor care au stat la baza realizării documentațiilor cadastrale individuale. Astfel, pentru un număr de 2 imobile (…) ca urmare a suprapunerii planurilor parcelare peste coridorul de expropriere au rezultat diferențe ale suprafețelor cuprinse în anexă”, se arată în nota fundamentare. Toate acestea presupun o creștere a valorii bunurilor expropriate cu aproximativ 70 de lei.

Clădire apărută din senin a CFR Marfă pe coridor

Pe de altă parte, a mai fost găsită și o clădire a CFR Marfă care trebuie expropriată pentru realizarea modernizării. „Odată cu elaborarea documentațiilor pentru imobilele care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național, a fost identificat un imobil pe raza teritorială a localității Curtici, care face parte din coridorul de expropriere, dar care nu a fost supus procedurii de expropriere prin Hotărârea Guvernului nr.832/2012, motiv pentru care prin prezentul proiect de act normativ este necesar a se declanșa procedura de expropriere și pentru acest imobil nou identificat, în conformitate cu anexa la prezentul proiect. Valoarea necesară despăgubirii pentru imobilul nou identificat fiind de 143.639,81 lei”, spune Ministerul Transporturilor. Este vorba de un imobil cu suprafață de 141 mp, amplasat pe un teren de 1160 mp.

Ultimele Articole