spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

ERA certifica o aplicatie pentru rezervarea traselor

O noua aplicatie ce permite operatorilor de transport feroviar sa solicite trase internationale, online, a fost certificata de catre Agentia Europeana Feroviara (ERA). Dezvoltata de catre Hit Rail, aplicatia denumita H20 Path Request, permite operatorilor sa solicite si sa rezerve trase, de la administratorii de infrastructura feroviara, accesand un browser web. Operatiunile sunt astfel mult mai facile decat cele efectuate prin telefon sau fax.

Agentia Europeana Feroviara a confirmat ca aplicatia indeplineste cerintele privind Specificatiile Tehnice de Interoperabilitate (STI).

Orice operatiune a unui transport feroviar necesita alocarea anterioara a unei trase, data de administratorul fiecarei infrastructuri feroviare pe care o va traversa trenul. STI-urile TAF si TAP au definit patru etape pentru acest proces:

– operatorul de transport solicita o trasa specifica

– administratorul de infrastructura feroviara raspunde cu o oferta de trasa sau ca trasa respectiva  nu este disponibila

– operatorul accepta sau respinge propunerea administratorului de infrastructura

– in consecinta, administratorul confirma trasa si o rezervare care indica angajamentul de a oferi respectiva trasa.

Acest proces, in special pentru companiile feroviare mai mici, este adesea implementat in moduri non-IT (cum ar fi prin telefon sau fax), din cauza costurilor de dezvoltare si a necesitatii unui software special, dar mai scump. Daca este necesara apelarea mai multor administratori de infrastructura, in acest caz, fiecare dintre acestia au reguli diferite.

Hit Rail, compania care a dezvoltat aplicatia, a precizat ca aceasta simplifica in mod semnificativ procedurile in special pentru operatorii mai mici si este disponibila in engleza, franceza, germana si ceha.

Operatorii pot incepe utilizarea acestui instrument pentru a facilita sarcina gestionarii problemelor complexe de interoperabilitate, in special in cazul trenurilor internationale.

Aplicatia include optiunea de a adauga, la cerere, orice alt idiom european. Aceasta este conforma cu cea mai recenta versiune TAF/TAP (aplicatii telematice pentru transportul de marfa si pasageri) si va continua sa fie actualizata pe masura ce vor fi publicate noi versiuni.

Ultimele Articole