Toate mijloacele de transport în comun din flota STB au fost dezinfectate, a anunțat directorul general al STB, Andrei Creci, în contextul luptei cu epidemia de coronavirus.
„Să nu uităm că STB a fost una dintre primele instituții care s-a preocupat de sănătatea călătorilor din București. Încă de acum trei săptămâni noi am dat circa 150.000 de măști sanitare prin controlorii noștri și prin punctele de vânzare a titlurilor de călătorie. În prezent am dezinfectat toate mijloacele de transport în autobaze și în depouri, am luat măsuri pentru prevenirea gripei cu personalul nostru din autobaze, din depouri și din Direcția Generală în toate cele 20 de locații ale noastre și la toate punctele de vânzare a titlurilor de călătorie, inclusiv cu controlorii. Am trecut de trei ori în trei nopți la rând prin toate tramvaiele, toate troleibuzele și toate autobuzele. Ele au fost dezinfectate și în acest moment putem vorbi de o curățenie generală la nivelul STB-ului. Dacă mă întrebați, însă, de o suplimentare a parcului, vă spun că nu este posibil în acest moment pentru că noi mergem cu parcul maxim: 1600 de mijloace de transport în comun”, a spus Creci.
Pentru a scăpa de epidemia de coronavirus nu strică mersul pe jos
Anterior, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, declarase, la finalul şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, că Societatea de Transport Bucureşti va suplimenta numărul mijloacelor de transport pentru a evita aglomeraţia din autobuze şi tramvaie. ”Primarul general a dispus suplimentarea numărului de autobuze, astfel încât aglomeraţiile înăuntrul mijlocului de transport să fie evitate”, a spus Bădulescu.
Întrebat, la Digi 24, dacă le recomandă celor care nu au de ce să călătorească cu transportul comun, în această perioadă, să evite acest mijloc de transport, Andrei Creci a răspuns că „și plimbarea pe jos face mai bine” decât aglomerația din autobuze.
„Bineînțeles. Situația e diferită față de Metrorex. Acolo pericolul mare este mai mult în stații, decât în vagoane. La noi nu este cazul, dar da. Recomand, totuși, acolo unde nu este absolut necesar, câteodată și plimbarea pe jos face mai bine decât să ne înghesuim. Mijloacele noastre de transport nu au gradul de ocupare atât de mare, în aceste zile, decât la primele ore ale dimineții, pe anumite linii”, a spus Creci.