spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Epidemia de coronavirus. Diriginții de șantier acuză ISC de paranoia, după anularea unui examen

Diriginții de șantier sunt supărați pe Inspectoratul de Stat în Construcții, după de această instituție a anulat un examen invocând epidemia de coronavirus.

licitație pentru traverse trenul București-Suceava

Examenul trebuia să alba loc în perioada 9-13 martie la Universitatea Politehnica București.

Într-o intervenție telefonică la Digi 24, inginerul Marius Lulea, vicepreședintele Colegiului Tehnic al Diriginților de Șantier din România, a acuzat ISC de ”paranoia” și a spus că instituția de stat pune în pericol proiectele de infrastructură din România. Potrivit lui Lulea, nu se impunea anularea acestui examen, doar pentru că sunt ”două-trei persoane infectate cu coronavirus”. Tot el a mai spus că mulți dintre participanții la acest examen și-au rezervat deja, din timp, locuri de cazare și că acum sunt nevoiți să dea bani din buzunar pentru anularea rezervării.

În aceeași emisiune a intervenit și inspectorul general Marius Racoviță, care conduce ISC. El a ținut să precizeze că ”examenul nu a fost anulat, ci amânat pentru o dată care va fi stabilită ulterior”. Totodată, potrivit lui Paul Racoviță, participanții la concurs nu ar fi avut cum să-și rezerve locurile de cazare cu mult timp înainte, așa cum a spus Marius Lulea, pentru că lista cu cei selectați a fost publicată abia vineri pe site-ul ISC.

Conducerea ISC invocă epidemia de coronavirus

Conducerea ISC susține că amânarea acestui examen era imperios necesară. „În contextul situației actuale din România cu privire la infecția cu noul coronavirus COVID-19, existând riscul de răspândire a acestuia și deoarece potrivit informațiilor publice pot exista persoane care nu prezintă simptomatologie dar pot fi purtători ai virusului, sesiunea de examinare pentru autorizarea responsabililor tehnici cu execuția care urma să se desfășoare în perioada 09-13.03.2020 se amână pentru o dată ulterioară care va fi stabilită și comunicată în funcție de evoluția acestei situații. Toate informațiile privind desfășurarea sesiunii de autorizare se vor regăsi pe pagina de internet a Inspectoratului de Stat în Construcții – ISC” – acesta este anunțul ISC, postat pe site-ul instituției, care a stârnit nemulțumirea diriginților de șantier.

Ultimele Articole