spot_img
vineri, decembrie 2, 2022
spot_img

Epidemia de coronavirus a blocat traficul feroviar Austria-Italia prin trecătoarea Brenner

Epidemia de coronavirus produce primele efecte în sectorul feroviar. Austria a suspendat circulația trenurilor spre și dinspre Italia prin trecătoarea Brenner.

Epidemia de coronavirus

”Traficul feroviar de pasageri cu Italia, prin trecătoarea Brenner, a fost suspendat pe ambele sensuri” , a declarat duminică purtătorul de cuvânt al operatorului feroviar austriac OBB.

Trecătoarea care traversează Alpii este o rută feroviară importantă şi frecventată între Italia, Austria şi Germania. Anterior, Ministerul austriac de Interne anunţase că a blocat intrarea în ţară a unui tren care venea din Italia, sub suspiciunea că doi pasageri ar putea fi infectaţi cu coronavirus.

”În această seară un tren pe ruta Veneţia-Munchen a fost oprit la graniţa austriacă”, potrivit ministerului. Operatorul feroviar de stat din Italia a informat OBB că în tren se află două persoane cu febră. Trenul aştepta în trecătoarea Brenner, pe teritoriul italian, iar autorităţile discutau care să fie procedura.

Epidemia de coronavirus face ravagii în Italia

În Italia a avut loc o explozie a numărului de cazuri de coronavirus, care a crescut duminică la peste 150, având loc trei decese. Guvernul a închis cele mai afectate zone, din regiunile Lombardia şi Veneto din nordul ţării.

Duminică, ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer, a declarat că un grup de lucru pentru coronavirus se va reuni luni pentru a discuta dacă să fie introduse controale la graniţa cu Italia. Aceste controale la graniţă pot fi introduse într-o oră, a declarat generalul Franz Lang, care este responsabil de siguranţa publică.

În Austria au fost 181 de cazuri de suspecţi de coronavirus, niciunul confirmat, potrivit Ministerului de Interne. Peter Kaiser, guvernator al provinciei Carintia, aflată la graniţa cu nordul Italiei, a recomandat duminică evitarea călătoriilor în Peninsulă.

Ultimele Articole