spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Epidemia a înjumătățit călătoriile cu metroul

Numărul de călătorii cu metroul s-a situat în luna martie la jumătate din cel din luna omoloagă a anului trecut.

Epidemia a înjumătățit călătoriile cu metroul

Potrivit Zf.ro, izolarea a înjumătăţit traficul din staţiile de metrou din Bucureşti: doar 11.000 de călători a fost media zilnică în staţia Aurel Vlaicu, polul corporatiştilor, în martie 2020, faţă de 23.000 anul trecut. Staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera sunt cele care deservesc cea mai mare aglomerare de clădiri de birouri din Bucureşti.

Epidemia a înjumătățit călătoriile cu metroul

Izolarea oamenilor în casă începând cu jumătatea lunii martie a redus la jumătate media zilnică de trafic în staţiile de metrou din Bucureşti comparativ cu luna martie a anului trecut, după cum arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor transmise de oficialii Metrorex.

Compania nu a furnizat datele zilnice, ci doar media lunară. Astfel, dacă în martie 2019, în medie, staţia Aurel Vlaicu, polul corporatiştilor, a fost tranzitată de peste 23.000 de oameni, în martie 2020 numărul a fost de circa 11.000. În celelalte staţii din top zece cele mai aglomerate, numărul mediu de călători a fost sub 10.000 pe zi, în condiţiile în care în aceeaşi lună a anului trecut sărea de 19.000 şi chiar de 20.000. (D.C.)

Ultimele Articole