marți, februarie 27, 2024
spot_img

ENGIE si Thales, selectate pentru proiectul feroviar Dakar

dakarAgentia Senegaleza pentru Promovarea Investitiilor si Lucrarilor Publice a selectat ENGIE si Thales pentru proiectarea si constructia sistemelor si infrastructurilor pentru trenul expres regional Dakar. Valoarea contractului este de 225 de milioane de euro.
Constructia sistemelor va dura 26 de luni si este programata sa inceapa in trimestrul al treilea din 2016. Sistemele vor intra in operare in 2018.
In etapa de design, subsidiara ENGIE, Ineo, si Thales, ca subcontractor, vor conduce echipa de constructori, vor furniza management complet si vor realiza testele de integrare. In timpul constructiei sistemului, echipele vor folosi tehnologii inovatoare pentru managementul retelei de fibra optica pentru comunicare intre trenuri si centrul de comanda, supraveghere tehnica si echipamente pentru statii, semnalizare feroviara, alimentare cu energie si statia electrica a catenarei.
Trenul expres regional va conecta Dakar de noul aeroport International Blaise Diagne in mai putin de 50 de minute. Legatura va fi construita in doua etape: Dakar-Damniadio (36 km) si Damniadio- Aeroportul Blaise Diagne (19 km).

Ultimele Articole