spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

Doi giganți se bat pe contractul pentru furnizarea de energie electrică la STB

Doi giganți ai electricității din România au depus oferte la licitația pentru furnizarea de energie electrică la STB, oferte care acum se află în faza de evaluare financiară și tehnică. Este vorba de Hidroelectrica, actualul furnizor al Societății de Transport București, și de Tinmar Energy.

energie electrică la STB greva la metrou subvențiile pentru transport stație de tramvai din Pasajul Victoriei

Societatea de Transport București a lansat la mijlocul lunii trecute o licitație pentru energie electrică în valoare de aproape 10 milioane de euro. Contractul care va fi încheiat va fi valabil pe un an de zile și va veni în continuarea celui aflat în derulare cu Hidroelectrica, care expiră la data de 30 iunie 2021.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Energie electrică”. Valoarea totală estimată a contractului de tip acord-cadru este de 47.405.335,79 lei, echivalentul a aproximativ 9,6 milioane de euro. Până la data limită de 20 aprilie, au fost depuse două oferte, din partea SPEEH Hidroelectrica SA și Tinmar Energy, potrivit informațiilor disponibile în SEAP.

Contractul în vigoare energie electrică la STB  a fost semnat cu Hidroelectrica

În prezent, alimentarea cu energie electrică a locurilor de consum ale STB SA este asigurată printr-un acord cadru și contract subsecvent, care expiră pe 30 iunie 2021.

Contractul a fost semnat anul trecut cu SPEEH Hidroelectrica, ce a concurat tot cu Tinmar Energy la licitația organizată atunci de STB. Valoarea contractului aflat în vigoare este de 45.591.042,57 lei, în condițiile în care se pornise de la o valoare estimată de 50.770.360,38 lei, deci mai mare decât cea de la prezenta licitație. Scopul procedurii de achiziție lansate acum este asigurarea continuității în alimentarea cu energie electrică a tuturor locurilor de consum ale STB SA. (A.B.)

Ultimele Articole