Emil Boc: Studiul pentru metroul din Cluj-Napoca a fost finalizat. Cât va costa investiția

21 octombrie 2020

Studiul pentru metroul din Cluj-Napoca a fost finalizat, a anunțat miercuri primarul Emil Boc, care a precizat că documentul urmează să fie dezbătut în proxima şedinţă a Consiliului Local.

Studiul pentru metroul din Cluj-Napoca cartier nou la Cluj-Napoca gratuități la transportul public contractul pentru metroul Cluj metroul din Cluj Electric Castle și trenul metropolitan

”Studiul de prefezabilitate pentru metrou e gata, va urma să fie aprobat şi de comuna Floreşti şi înaintat Guvernului. Dezvoltarea zonei metropolitane este foarte importantă din punct de vedere al metroului şi trenului metropolitan. Sunt 70.000 de maşini pe ruta Floreşti-Cluj în 24 de ore. Metroul va avea o lungime de 14,4 km, 14 staţii, iar costurile sunt de 986 de milioane de euro. Durata de implementare va fi de aproape 11 ani”, a declarat Emil Boc în cadrul unei conferințe de presă.

Studiul pentru metroul din Cluj-Napoca, primul pas pentru începerea proiectului

Studiul de prefezabilitate este primul pas birocratic înainte de începerea efectivă a proiectului și depunerea lui pentru o eventuală finanțare europeană.

Tot miercuri, primarul Emil Boc şi membrii Consiliului Local Cluj-Napoca au depus jurământul de învestire în funcţii, după rezultatul votului la alegerile locale de pe 27 septembrie.