joi, mai 16, 2024
spot_img

EMEF, investigata pentru incalcarea regulilor UE privind ajutoarele de stat

portugaliaCa urmare a unei plangeri, Comisia Europeana a deschis o ancheta pentru a investiga daca masurile publice in favoarea companiei de mentenanta feroviara de stat din Portugalia, EMEF, i-au oferit un avantaj competitiv fata de competitorii sai, incalcand astfel regulile ajutorului de stat UE. EMEF este o subsidiara a Comboios de Portugal (CP), operatorul national feroviar de calatori din Portugalia.
In 2015, Comisia a primit o plangere din partea unui competitor conform careia EMEF a primit sustinere financiara ilegala din partea CP. Conform plangerii si informatiilor primite din Portugalia, EMEF ar fi primit finantare publica in valoare de 90 de milioane de euro din partea CP incepand cu 2005, sub forma de cresteri de capital, imprumuturi si garantii.
In acest stadiu, Comisia este ingrijorata ca masurile in favoarea EMEF nu au fost acordate in conditiile pietei si prin urmare i-ar fi fost oferit EMEF un avantaj fata de competitorii sai.
Comisia va investiga acum pentru a vedea daca temerile initiale au fost confirmate sau nu.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole