spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Bugetul enorm pe care-l alocă Elveția pentru transportul feroviar, rutier și aerian

Bugetul anual alocat de Elveția pentru transportul feroviar se ridică la 11 miliarde de franci (aproximativ nouă miliarde de euro).

Elveția pentru transportul feroviar

Elveţia are alocat un buget anual de 90 miliarde de franci (79 miliarde de euro) pentru transporturi, iar cel mai mult costă drumurile sale naţionale, circa 80% din totalul cheltuielilor cu transportul, scrie publicaţia TheLocal.ch, citată de News.ro.

Anual, cheltuielile rutiere se ridică la 72 miliarde de franci, inclusiv cu accidentele, asistenţa medicală şi daune aduse mediului, potrivit Oficiului Federal de Statistică.

Banii alocați de Elveția pentru transportul feroviar

Comparativ, costurile cu alte mijloace de transport sunt mai mici. Costul cu transportul feroviar în 2015 a fost de aproape 11 miliarde de franci, iar costurile privind traficul aerian de 6,4 miliarde de franci, în timp ce transportul pe apă costă 344 milioane de franci.

Oficiul Federal de Statistică al Elveţiei a început să colecteze date privind costurile de transport din anul 2010, timp în care s-a înregistrat o creştere substanţială a costurilor totale. Între 2010 şi 2015, aviaţia a devenit cu 14% mai scumpă, cheltuielile pentru transportul feroviar au crescut cu 12%, iar cheltuielile de trafic motorizate au crescut cu 2%.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole