marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Elveția investește un miliard de dolari în calea sa ferată

 sursa foto: wikimedia

Grosul banilor vor merge către modernizarea gării Lausanne.

În cadrul programului „Dezvoltarea viitoare a infrastructurii feroviare” (ZEB), Consiliul Federal Elvețian a aprobat semnarea unor acorduri suplimentare de implementare cu SBB (căile ferate elvețiene) și BLS (companie de cale ferată) în valoare de aproximativ un miliard de franci elvețieni (900 de milioane de euro sau 1,01 miliarde dolari SUA).

Fondurile vor merge către diverse proiecte de infrastructură feroviară. Mai mult de 880 de milioane franci elvețieni (791 milioane euro)  vor merge spre îmbunătățirea și modernizarea stației Lausanne. Stația trebuie să facă obiectul unor lucrări de ameliorare extinse pentru a își spori funcționalitatea.

Un obiectiv este dublarea capacităților de transport pe ruta aglomerată Lausanne-Geneva. Pentru a realiza acest lucru, toate platformele trebuie să fie prelungite la 420 metri. Lucrările mai include refacerea pasajelor și accesului pietonal și înlocuirea tehnologiei feroviare.

 

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole