Elvetia dezvolta sistemele internationale de distributie a biletelor

Amadeus IT Group va fi noul partener tehnologic al SBB (operatorul de transport feroviar din Elvetia) pentru implementarea sistemelor internationale de distributie a biletelor. Acest lucru va permite pasagerilor SBB sa cumpere mai usor online bilete pentru calatoriile cu trenul in strainatate.

Impreuna cu partenerii sai, SBB ofera calatorii internationale catre si dinspre Germania (DB), Franta (SNCF), Italia (TI) si Austria (ÖBB). Biletele sunt vandute prin canalele de distributie ale SBB, ale partenerilor si ale unor terti. In prezent, SBB este legata direct de sistemele de distributie ale DB si SNCF, dar nu exista interfete corespunzatoare pentru sistemele de distributie ale TI si ÖBB, motiv pentru care pasagerii SBB nu au in prezent acces la diferite tipuri de bilete ale unor parteneri.

Licitatia pentru implementarea noilor sisteme internationale de distributie, lansata in septembrie 2017, a fost castigata de Amadeus IT Group din Madrid, care a propus oferta cu cel mai bun raport pret-performanta si va fi responsabil de la 1 martie 2018 de realizarea, exploatarea si dezvoltarea unei solutii Rail Integrator (RI).