spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

Elvetia construieste o noua linie de cale ferata

Căile Ferate Elvețiene (SBB) au anunțat că au demarat lucrările pentru construirea unei noi linii feroviare, între Founex și Coppet, pe coridorul Lausanne-Geneva. Noua linie de cale ferată vizează menținerea capacității de tranzit pentru transportul de marfă precum și sporirea capacității de transport pentru trenurile de pasageri.

Costul proiectului a fost estimat la 73 milioane de franci elvețieni (67 milioane euro), finanțarea fiind asigurată prin Strategia de Dezvoltare a Transportului Feroviar 2025.

Lucrările vor fi finalizate către sfârșitul lui 2019, linia fiind cuprinsă în amplul proiect Léman 2030, estimat la un cost total de 3,8 miliarde franci elvețieni (3,4 milioane euro).

Noua linie de cale ferată Coppet-Founex va permite tranzitul a aproximativ două trenuri de marfă pe oră,în timpul zilei. În plus, ea va permite trenurilor de marfă să se oprească pentru a facilita circulația trenurilor de călători mai rapide.

Traficul de mărfuri a crescut constant în ultimii ani în regiune. În 2016, peste 30 de trenuri au transportat pe linia Lausanne-Geneva în total aproximativ 7000 de tone de mărfuri pe zi, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 14% în fiecare an începând cu 2011.

În medie, un singur tren de marfă reduce transportul a cel puțin 40 de camioane în regiune, notează SBB.

Ultimele Articole