duminică, martie 3, 2024
spot_img

Elvetia aloca 12 miliarde de euro pentru mentenanta infrastructurii feroviare

Intercity intre Biel si NeuchâtelConsiliul Federal Elvetian a inaintat Parlamentului planuri de investitii de 13,2 miliarde de franci (12 miliarde de euro) pentru a acoperi costul intretinerii retelei feroviare elvetiene pentru perioada 2017-2020.
Datorita intrarii in vigoare a proiectului FAIF (Finantarea si Dezvoltarea Infrastructurii Feroviare), Confederatia Elvetiana va fi responsabila, in 2016, cu finantarea oricarui proiect de infrastructura. Biroul de Transport Federal (FOT) a eliberat proiectul de consultare privind finantarea operarii si intretinerea calitatii infrastructurii feroviare pentru perioada 2017-2020. Acest proiect implica costuri de 13,2 miliarde de franci (12 miliarde de euro). Caile ferate vor trebui sa utilizeze eficient resursele si sa exploateze infrastructura sigur si fiabil.
Pana acum, Confederatia a fost responsabila cu finantarea infrastructurii SBB si s-a ocupat, alaturi de cantoane, de datoriile cailor ferate private. Implementarea proiectului FAIF in ianuarie 2016 schimba totul: acum, Confederatia finanteaza complet infrastructura cailor ferate private.
Biroul Federal de Transport ofera 13,2 miliarde de franci pentru finantarea operarii si intretinerea calitatii infrastructurii feroviare elvetiene in urmatorii 4 ani. Din aceasta suma, 7,6 miliarde de franci (7 miliarde de euro) vor fi alocate Cailor Ferate Elvetiene (SBB) si 4,9 miliarde de franci (4,5 miliarde de euro) cailor ferate private.

Ultimele Articole