spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

ANOSR se plânge din nou de eliminarea gratuității CFR pentru studenți de către Guvernul Cîțu

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) se plânge din nou de eliminarea gratuității CFR pentru studenți.

eliminarea gratuității CFR pentru studenți Hotărâri de Guvern feroviare

ANOSR susţine că, după şase luni de la învestirea Guvernului condus de Florin Cîțu, marea „reformă” pentru studenţi a reprezentat-o eliminarea gratuităţii pe transportul feroviar.

Potrivit unui comunicat al ANOSR, după cele șase luni de guvernare ale Guvernului condus de Florin Cîţu, viaţa studenţilor nu doar că nu s-a îmbunătăţit, ba chiar a reprezentat „ultima prioritate de pe agenda politică, cu excepţia notabilă a situaţiei prin care s-a eliminat gratuitatea la transportul feroviar pentru studenţi”.

Eliminarea gratuității CFR pentru studenți, considerată ”injustă și ideologică”

Conform studenţilor, în ciuda stilului festivist prin care conducerea Guvernului anunţă diferite măsuri, uneori banale, acţiunile de anvergură pentru studenţi au fost complet omise.

”După o injustă şi <ideologică> eliminare a gratuităţii la transportul feroviar al studenţilor, pe care Guvernul a descoperit-o ca marea presiune exercitată pe bugetul public în timp ce recunoştea în aceeaşi ordonanţă de urgenţă situaţia precară a studenţilor, interesul pentru studenţi a fost curmat subit. Pandemia a creat sau a întărit în mod acut numeroase probleme cu care se confruntă studenţii. Statisticile au arătat proporţia covârşitoare a studenţilor care nu şi-au găsit un loc de muncă la absolvire, iar studenţii români întâmpinau deja probleme financiare peste media europeană şi anterior pandemiei. Mai mult decât atât, sănătatea mintală a studenţilor a fost vădit periclitată de această perioadă”, se arată în comunicatul dat publicității miercuri de organizația studențească. (A.B.)

Ultimele Articole