Inspectorul de vagoane electrocutat în Portul Constanța a murit în Belgia

15 februarie 2021

Inspectorul de vagoane electrocutat în Portul Constanța, care a fost trimis cu întârziere la un spital din Belgia, a murit luni.

electrocutat în Portul Constanța Spitalul CF Galați

Pacientul a plecat din România cu mai multe bacterii și o ciupercă, fără a fi măcar spălat, potrivit medicului care l-a tratat acolo.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, într-un comunicat de presă că a fost informat, în această dimineață, despre decesul bărbatului în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocutare pe aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime, potrivit diagnosticului inițial, și care a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés – Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia. Bărbatul a fost victima unui accident de muncă.

Pacientul a fost transportat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași. În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Vlad Voiculescu trimite Corpul de Control după moartea pacientului electrocutat în Portul Constanța

”Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului”, se arată în comunicat.

Pacientul dus cu arsuri la tratament în Belgia a ajuns acolo tratat necorespunzător și cu rănile necurățate, deși trecuse mai bine de o săptămână de la accident, a acuzat la începutul lunii februarie în direct la Digi24 medicul care l-a îngrijit în Belgia. Doctorul Ciprian Isacu mai spunea că atunci când a ajuns în Belgia, pacientul avea deja 4 bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România.

Bărbatul în vârstă de 51 de ani era angajat al unei firme cu punct de lucru în portul Constanţa şi a fost electrocutat în timp ce se urcase pe un vagon pentru a-l inspecta. (A.B.)