spot_img
marți, mai 17, 2022
spot_img

Un copil de 12 ani a fost electrocutat în gara Fetești, când s-a urcat pe un tren

Un copil de 12 ani s-a electrocutat în gara Feteşti după ce a urcat pe vagonul unui tren, și a fost dus de urgență la un spital din București.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Barbu Catargiu” Ialomiţa au fost solicitaţi să intervină în cazul unui copil în vârstă de 12 ani, care s-a urcat pe vagonul unui tren aflat în gara din municipiul Feteşti şi s-a electrocutat, informează ISU Ialomiţa, citat de Știrile TVR.

„Au intervenit trei echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD, în sprijin un echipaj al SAJ Ialomiţa şi elicopterul SMURD Constanţa. Victima a fost găsită căzută lângă vagon, conştientă, cooperantă, însă prezenta arsuri de gradul II pe aproximativ 80% din suprafaţă corpului”, se arată într-un comunicat de presă remis de ISU Ialomiţa.

Copilul electrocutat în gara Feteşti a fost dus la spital

Copilul a fost monitorizat de echipajele medicale prezente la locul intervenţiei, apoi a fost preluat de echipajul elicopterului SMURD şi transportat la un spital din Bucureşti.

În ultimii ani au existat mai multe cazuri de copii electrocutați din cauza faptului că s-au urcat pe tren, iar Poliția Română a lansat o campanie în care a arătat consecințele acestor gesturi. Medicii au avertizat că pacienţii care suferă de arsură prin electrocutare pe o suprafaţă foarte mare au un risc de deces de 99,99%. Cei care supravieţuiesc rămân cu traume, cu leziuni post-arsură.

Ultimele Articole