spot_img
sâmbătă, octombrie 16, 2021
spot_img

Electroalfa, furnizor de echipamente electrice în sectorul feroviar

Electroalfa, companie cu capital 100% românesc, este unul dintre principalii jucători din industria echipamentelor electrice şi a confecţiilor metalice din România, antreprenor general şi integrator de soluţii în domeniul energetic.

Electroalfa

Grupul de firme are 30 de ani de experienţă, deţine patru fabrici moderne în Botoşani în care activează peste 500 de angajaţi, reprezentanţe de vânzări în ţară, birouri de proiectare în Botoşani, Iaşi, Bucureşti, Alexandria şi Chişinău, o cifră de afaceri de aproximativ 205 milioane de lei în 2020 la nivel de grup şi un Centru de Cercetare Dezvoltare propriu.

Compania și-a construit businessul pe principii sănătoase, având la bază abordarea strategică win-win-win. În ultimii ani, Electroalfa a derulat investiții de peste 12 milioane de euro în construcția de noi fabrici, modernizarea spațiilor de producție și birouri, dar și în perfecționarea oamenilor. Strategia de business construită pe termen lung are la bază pilonii de dezvoltare a sistemului de management, cu proiecte concrete în zonele de digitalizare, robotizare și automatizare, inovare produse inteligente, dezvoltare competențe tehnice și manageriale pentru angajați.

Electroalfa are autorizație de furnizor feroviar

Un segment important în dezvoltarea businessului Electroalfa este reprezentat de lucrările derulate în domeniul feroviar. Electroalfa deține autorizație de furnizor feroviar pentru categoriile de produse: echipamente electrice de joasă și medie tensiune în domeniul transportului feroviar și cu metroul, lucrări de construcții montaj, modernizări și reparații capitale, instalații de energoalimentare în domeniul feroviar și cu metroul, containere metalice pentru instalații feroviare.

”Suntem un furnizor constant de echipamente electrice pentru proiecte de modernizare și dezvoltare linii de metrou, stații feroviare. Acest lucru s-a datorat flexibilității, soluțiilor tehnice propuse și calității echipamentelor incluse în oferte. Gama noastră de produse pentru acest sector include: celule electrice de medie tensiune, posturi de transformare în anvelopă de beton, tablouri de automatizări, soluții SCADA, echipamente electrice în containere metalice. Avem în portofoliu lucrări importante precum: magistrale de metrou (peste 25 de stații), electrificare căi ferate pe diverse tronsoane din sudul Moldovei si Ardeal. Pentru a fi competitivi în piața furnizorilor multinaționali sau autohtoni de soluții și echipamente electrice din domeniul feroviar, Electroalfa a adaptat echipamentele proprii la cerințele stricte ale Metrorex și CFR SA, investind permanent în tehnologii performante de fabricare a produselor. Specificul proiectelor din domeniu feroviar înseamnă în primul rând realizarea unor produse în regim unicat, iar inginerii Electroalfa au expertiza și competențele tehnice necesare pentru a oferi cele mai fiabile soluții, echipamentele electrice putând fi echipate cu aparataj de la furnizorii noştri strategici sau de la alţi producători conform solicitărilor. Dezvoltarea infrastructurii feroviare ar trebui să devină o prioritate și pentru programul național de guvernare, având în vedere directivele UE, care pun tot mai mult accent pe reducerea emisiilor de carbon și transport ecologic. În curând, va începe derularea proiectelor cu finanţare europeană incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Sume importante vor fi alocate pentru sectorul feroviar, căi ferate și metrou, și va fi nevoie de echipamente performante, de calitate, la standarde europene, pe care Electroalfa le poate furniza”, a declarat Gheorghe Ciubotaru (foto), președintele Consiliului de Administrație al Electroalfa.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole