spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

Sorin Chiriță: electrificarea transportului în comun, proiect prioritar pentru Primăria Capitalei

Autorităţile locale se află în pregătirea unui cluster energetic în Capitală, iar printre proiectele prioritare ested electrificarea transportului în comun, a declarat joi Sorin Chiriţă, city managerul Capitalei.

electrificarea transportului în comun

El a participat la conferinţa „The European Strategic Energy Technology Plan” (SET Plan), organizată la Bucureşti de Ministerul Energiei.

„Suntem în plin proces de electrificare a transportului, facem achiziţii de autobuze electrice, de tramvaie moderne, trolee autonome, autobuze hibrid, suntem în plin proces de asigurare a infrastructurii energetice, un program amplu de montare de staţii de încărcare pentru maşini electrice”, a spus Chiriţă.

Potrivit lui, toate aglomerările urbane se confruntă în prezent cu o presiune pe serviciile publice, iar inovaţia este singura soluţie ca viaţa oamenilor să fie îmbunătăţită. „Vrem să avem o economie circulară, iar, pentru asta, avem în pregătire un studiu pentru o centrală mare sau mai multe, depinde de cum reuşim să convenim cu sectoarele, de valorificare energetică a deşeurilor. Dorim să ne atingem şi ţintele de colectare selectivă şi să valorificăm fiecare deşeu, astfel încât deşeul să devină resursă, să nu mai fie o problemă pentru localitate”, a continuat el.

Cluster energetic și electrificarea transportului în comun

Chiriţă a subliniat că autorităţile bucureştene sunt în pregătirea unui cluster energetic, un centru de testare pentru soluţii smart energy.

„Anul trecut, primarul general al municipiului Bucureşti a semnat un memorandum cu compania japoneză Itochu, finanţat de către Guvernul Japoniei, prin care implementăm cel mai amplu program de energie verde pentru spitale. Fiecare spital din Bucureşti, începând de anul acesta cu primul proiect, va avea sistem alternativ de producere a energiei termice şi electrice nepoluant, va avea reţea modernă de alimentare cu energie electrică şi termică şi va implementa un program de reducere a pierderilor. Pentru că nu este suficient să avem o tehnologie avansată şi să reducem pierderile, cred că şi reducerea consumului este importantă”, a mai arătat reprezentantul municipalităţii.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole