duminică, mai 28, 2023
spot_img

Câștigători desemnați pentru alte două loturi la electrificarea Cluj Napoca-Episcopia Bihor

Alte două loturi la modernizarea și electrificarea Cluj Napoca-Episcopia Bihor au constructori desemnați de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Compania de infrastructură a anunțat joi seara că au fost desemnate ofertele câștigătoare la procedurile de licitaţie publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de electrificare și modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare pe secțiunile Poieni – Aleșd (Lotul 3) și Aleșd – Frontieră (Lotul 4), aferente obiectivului de investiții “Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor (166,2 km)ˮ, pentru creșterea vitezei de circulație la 160 km/oră pentru trenurile de călători şi 120 km/oră pentru trenurile de marfă.

Două asocieri internaționale, câștigătoare pe două loturi la electrificarea Cluj Napoca-Episcopia Bihor

Oferta financiară depusă de Asocierea FCC Construccion – Gulermak – CCN lot 3 Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor, cu valoarea de 2.117.167.899,08 lei, fără TVA, a fost desemnată câștigătoare pentru secțiunea Poieni – Aleșd (LOTUL 3), iar oferta financiară depusă de Asocierea Webuild SPA – Impresa Pizzarotti & C SPA –  SALCEF SPA, cu valoarea de 2.416.850.365,99 lei, fără TVA, a fost desemnată câștigătoare pentru secțiunea Aleșd – Frontieră Ungaria (Lotul 4). Cele două contracte de achiziţie publică urmează a fi încheiate şi semnate, de ambele părţi, la finalul perioadei legale de contestaţii.

Durata de implementare a fiecărui contract este de 42 de luni pentru proiectare și execuția lucrărilor. Sursa de finanţare va fi asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta 4 – Transport sustenabil – Reforma 1.5 – Dezvoltarea infrastructurii feroviare și managementul traficului feroviar.

În cursul dimineții, CNCF CFR SA a anunțat câștigătorul și pentru Lotul 1, după cum a scris Club Feroviar.

Ultimele Articole