spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Electrificarea, bateriile și pilele de combustie vor înlocui tracțiunea diesel

Electrificarea, energia bateriilor și pilele de combustie sunt opțiunile cele mai sensibile pentru înlocuirea unităților multifuncționale diesel (DMU), conform unui studiu de rentabilitate realizat de Asociația pentru Tehnologii Electrice, Electronice și Informatice.

Alternativele la DMU în studiul transportului feroviar de pasageri au fost realizate de institutul VDE cu finanțare din partea Ministerului Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale din Germania.

Studiul confirmă că electrificarea ar fi cea mai bună opțiune pentru îndeplinirea obiectivelor de decarbonizare a transportului feroviar până în 2050, în special pe rutele mai aglomerate. Studiul recomandă accelerarea proceselor de planificare și reducerea investiții în electrificarea restului rețelei (40% din rețea). Oricum, electrificarea completă a rutelor puțin utilizate este improbabilă, fiind necesară găsirea de alternative la tracțiunea diesel.

Raportul spune că funcționarea pe baterii este cea mai bună opțiune pentru rutele cu secțiuni neelectrificate de până la 80 km, în condițiile încărcării acestora pe secțiunile electrificate.

Pilele de  combustie sunt considerate ca fiind cea mai bună opțiune pentru rutele cu decalaje lungi în electrificare, însă acestea ar necesita existența infrastructurii necesare de producere și furnizare a hidrogenului.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole