vineri, iunie 28, 2024
spot_img

Electricitate verde pentru cele mai mari 15 gari ale Deutsche Bahn

Compania Deutsche Bahn a anuntat ca cele mai mari 15 gari din Germania vor utiliza electricitate verde ca parte a angajamentului companiei pentru 2030 de crestere a cotei sistemului de tractiune verde la 80%. DB planuieste sa transfere utilizarea a 70 de gigawati ore in electricitate verde, reprezentant 20% din consumul anual total de electricitate al tuturor garilor din Germania.
„Protectia mediului si a climei sunt provocarile secolului 21. Protectia climei incepe cu noi atunci cand intram intr-o gara. Garile au acum un loc special in strategia noastra de mediu”, a declarat Ronald Pofalla, Membru al Consiliului de Administratie pentru Infrastructura al DB.
Noua initiativa privind electricitatea verde se refera la cele mai frecventate 15 gari din tara, inclusiv sase gari din Berlin, garile centrale din Hamburg, Hanovra, Dusseldorf, Koln, Frankfurt, Stuttgart si Nuremberg, dar si gara centrala din Munchen si Munchen Marienplatz. Folosind energie regenerabila pentru alimentarea acestor gari, DB va reduce emisiile de CO2 cu 35.000 de tone anual. Cele 15 gari sunt tranzitate de 4,26 de milioane de oameni in fiecare zi.
Noile cladiri ale garilor din Lutherstadt Wittenberg si Kerpen-Horrem, dar si fabrica ICE din Koln, sunt deja complet neutre din punct de vedere climatic.
In prezent, DB este cea mai mare companie consumatoare de electricitate verde din Germania. Anul trecut, cota consumului de electricitate verde a crescut cu 13% de la 44% la 57%, iar pana la sfarsitul lui 2019, DB planuieste sa atinga o cota de 60%. Compania va investi 50 de milioane de euro si se va baza pe o cota in crestere a electricitatii obtinute din energie regenerabila pentru a atinge o tinta de 80% pentru 2030 cand emisiile de CO2 vor fi reduse cu 50%. Pentru 2050, Deutsche Bahn doreste sa devina o companie cu emisii de dioxid de carbon zero.

Foto: Uwe Miethe/Deutsche Bahn AG

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Aghireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole