spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

Elaine Chao, responsabilul pentru Transporturi al lui Donald Trump și-a dat demisia

Doi dintre secretarii de cabinet ai președintelui Donald Trump – secretarul pentru transporturi Elaine Chao și secretarul pentru educație Betsy DeVos – demisionează miercuri în urma revoltei de la Capitoliul SUA.

Secretarii s-au numărat printre mai mulți oficiali ai administrației care au anunțat că vor pleca protestelor din clădirea guvernului SUA (Capitoliul). În declarația adresată agenției pe care a condus-o, Chao a scris că va demisiona efectiv luni și că este „profund tulburată” de evenimentele „pe deplin evitabile” de la clădirea Capitolului.

„Sunt extrem de mândră de numeroasele realizări pe care am reușit să le realizăm împreună pentru țara noastră și nu voi uita niciodată angajamentul pe care îl aveți pentru acest departament și Statele Unite ale Americii”, a continuat ea. Chao a adăugat că îl va ajuta secretarul desemnat pentru Transporturi, Pete Buttigieg, în preluarea Departamentului. „A fost o onoarei să servesc Departamentul Transporturilor din SUA”, a scris ea pe Twitter joi.

Cine e înlocuitorul lui Chao

Pete Buttigieg, înlocuitorul lui Elaine Chao, este caracterizat de Biden drept un tânăr inteligent și modest s-a confruntat până acum doar cu probleme feroviare locale ca primar South Bend (aproximativ 100.000 locuitori).

Buttigieg a servit timp de opt ani ca primar în South Bend, Ind., un oraș de aproximativ 100.000 de oameni, străbătut de două căi ferate de marfă aglomerate, o oprire pe două rute Amtrak pe distanțe lungi și capătul estic al unui tren de navetă către centrul orașului Chicago. El a a susținut un proiect de adăugare de 16,9 mile de cale dublă la South Shore Line de la Gary la Michigan City. În luna august, proiectul a primit o subvenție pentru investiții de 50,6 milioane de dolari de la Administrația Federală de Tranzit. (D.C.)

Ultimele Articole