Ekaterinburg va cumpara metrouri de la Transmashholding

Al patrulea oras ca marime din Rusia, Ekaterinburg, a anuntat ca va achizitiona rame de metrou fabricate de catre Transmashholding.  Comanda a fost exprimata pentru opt trenuri noi, iar acestea vor fi fabricate in cadrul Metrovagonmash, subsidiara a Transmashholding.

Potrivit cerintelor exprimate de catre municipalitatea din Ekaterinburg, primele patru trenuri vor trebui sa fie livrate in termen de 35 de luni de la semnarea contractului.

Materialul rulant va fi dotat cu sisteme de supraveghere video si sisteme de informare a pasagerilor, sisteme moderne pentru siguranta traficului, iar in partea din fata a primului vagon vor fi locuri special destinate persoanelor cu dizabilitati.

Primul vagon va avea 39 de locuri pe scaune. Urmatoarele patru vagoane din compunerea trenului vor avea 48 de locuri pe scaune. Metrourile vor circula cu viteza de 90 km/h.

Sistemul de transport cu metrou din Ekaterinburg a fost dat in folosita in 1991. Metrovagonmash a mai livrat in Ekaterinburg, 2011, o serie de alte opt trenuri.