vineri, februarie 16, 2024
spot_img

EFSI va fi extins

rail balticaConform unei Comunicari, Comisia Europeana a publicat anumite propuneri care includ extinderea Fondului European pentru Investitii Strategice (EFSI) dincolo de perioada sa initiala de trei ani pentru a aborda sectoarele din piata care nu au beneficiat de aceste fonduri si pentru a continua sa mobilizeze finantarea sectorului privat.
EFSI reprezinta coloana vertebrala a acestui Plan de Investitii al Comisiei. Administrat de Grupul BEI, acest fond va mobiliza cel putin 315 miliarde de euro ca fonduri suplimentare in economia reala pana la mijlocul lui 2018. EFSI va oferi o garantie de prima pierdere, astfel ca BEI a fost capabil sa investeasca in mai multe proiecte, unele mai riscante, si mai rapid decat fara EFSI. In total, EFSI este deja activ in 26 de state membre si este posibil sa atraga 100 de miliarde de euro in investitii cu aprobarile obtinute pana in prezent.
In februarie, Comisia a elaborat un ghid cu privire la modalitatea in care Fondurile Europene Structurale si de Investitii (Fondurile ESI) pot fi combinate cu EFSI pentru a permite cat mai multe investitii posibile. Un prim set de proiecte beneficiaza deja in practica de aceasta combinatie care va fi simplificata si mai mult.
In plus, Comisia a luat deja mai multe masuri pentru a imbunatati mediul de afaceri si conditiile de finantare, ca parte a celui de-al treilea pilon al Planului de Investitii.

Ultimele Articole