Edinburgh ar putea extinde reteaua de tramvai

Consiliul Municipalității din Edinburgh va analiza propunerea de extindere a rețelei de tramvai, iar dacă primește undă verde noua linie ar putea fi operațională până în 2022.

Potrivit strategiei, linia 1A va fi extinsă din actualul punct terminus York Place către Newhaven. Costul lucrărilor a fost estimat la 165,2 milioane lire sterline (183 milioane euro).

Va fi întocmit un raport prin care se va solicita aprobare pentru acest proiect. Vor fi efectuate analize de finanțare în vederea identificării unui potențial constructor pentru acest proiect.

”Traseul planificat pentru extinderea tramvaiului are loc în zona cea mai dens populată din Scoția (Edinburgh) și, având în vedere numărul scăzut al proprietarilor de autoturisme, dezvoltarea unui transport de mare capacitate către Newhaven ar aduce o serie de beneficii locale precum  creșterea economică, crearea de locuri de muncă și îmbunătățirea calității aerului.” a precizat Adam McVey, președintele Consiliului Local din Edinburgh.

Actuala linie de tramvai din Edinburgh a fost lansată în 2014, este în lungime de 14 kilometri și beneficiază de un număr de 16 stații.

Alte stiri