marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Achiziții de echipamente de semnalizare CFR la București și Craiova, reparații la Brașov

Două regionale ale administratorului de infrastructură au lansat proceduri de achiziție pentru echipamente de semnalizare CFR, iar o a treia pentru reparații la sistemele de semnalizare.

Regionala Brașov a postat în SEAP anunțul de licitație cu titlul ”Reparaţii curente la instalaţiile CCS-T pe raza SRCF Brașov pentru: lot 1- Secția CT1 Brașov – Lot 2 Secţiei CT4 Târgu Mureș”. Valoarea totală estimată a achiziției este de 2.795.318.86 lei.

Pe raza Sucursalei Regionale C.F. Brașov în exploatare și întreținere sunt instalaţii de control-comandă și semnalizare terestre (CCS-T) astfel: instalaţii de centralizare electronica pe linii electrificate, instalaţii de centralizare electrodinamică CED pe linii electrificate și neelectrificate, instalaţii de Bloc de Linie Automat (BLA) pe linii simple și duble electrificate și neelectrificate, instalaţii de Bloc de Linie SemiAutomat cu Relee (BLSAR), instalaţii de control automat al vitezei trenului tip AUTOSTOP la semnalele de circulaţie, instalaţii de semnalizare automată SAT la trecerile la nivel, instalaţii LC.

Instalaţiile fac parte din sistemul de semnalizare feroviară, sistem cu înaltă răspundere funcţională în exploatare. Pentru menţinerea în limite tehnice de funcţionare și menţinere a parametrilor funcţionali pe toată durata de utilizare se programează reparaţiile curente care se execută periodic, în mod planificat, în scopul înlăturării uzurilor fizice și a deteriorărilor survenite la piesele componente și subansamblurile instalaţiilor de centralizare și telecomandă, în scopul prevenirii deranjamentelor și al asigurării funcţionării normale și în siguranţă a instalaţiilor CCS-T. În toate tipurile de instalaţii de mai sus comanda, execuţia și verificarea parcursurilor de circulaţie și alimentarea unităţilor SC se face cu cabluri de semnalizare și electroalimentare. Durata de viață depăşită și multiplele intervenţii asupra cablurilor pentru asigurarea parametrilor funcţionali impune înlocuirea cablurilor constatate cu caracteristici tehnice (rezistanta de izolaţie) slăbite sau eliminarea picheților intermediari.

Procedura este împărțită în două loturi, astfel:

 1. Lot 1 – Reparaţii curente la instalaţiile CCS-T pe raza SRCF Brașov: – pe raza Secţiei CT1 Brașov

Valoarea estimată fără TVA:1.489.812,06 lei

 1. Lot 2 – Reparaţii curente la instalaţiile CCS-T pe raza Secţiei CT4 Târgu Mureș

Valoarea estimată fără TVA: 1.305.506,80 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 21 mai 2024, ora 15:00.Echipamente de semnalizare CFR la SRCF București și SRCF Craiova

SRCF București a postat anunțul, în procedură simplificată, ce are ca obiect ”Cabluri de semnalizare”, iar valoarea estimată a contractului este de 522.263,08 lei.

Cablurile de semnalizare sunt utilizate în instalațiile SCB (semnalizare, centralizare, bloc) de la CFR și folosesc atât la realizarea alimentării acestora cu electricitate, cât și la realizarea dependențelor electrice între diferitele echipamente ale sistemului de semnalizare feroviară, se arată în anunț.

Ofertele trebuie depuse până la data de 9 mai 2024, ora 15:00.

În fine, SRCF Craiova a postat în SEAP anunțul de licitație cu titlul ”Piese de schimb pentru întreținerea infrastructurii feroviare publice”. Valoarea totală estimată a achiziției este de 753.232,02 lei.

Procedura este împărțită în nouă loturi, astfel:

 1. Componente semnale luminoase

Valoarea estimată fără TVA: 48.720,00 lei

 1. Ansamblu montaj și protecție inductor autostop

Valoarea estimată fără TVA: 49.760,00 lei

 1. Pichet autostop metalic

Valoarea estimată fără TVA: 47.275,00 lei

 1. Distribuitoare

Valoarea estimată fără TVA: 32.300,00 lei

 1. Funii circuite de cale

Valoarea estimată fără TVA: 79.955,00 lei

 1. Bare reglabile pentru electromecanisme de macaz

Valoarea estimată fără TVA: 46.800,00 lei

 1. Liniare + pârghii ale autocomutatorului

Valoarea estimată fără TVA: 49.010,00 lei

 1. Cabluri alimentare cu energie

Valoarea estimată fără TVA: 148.456,90 lei

 1. Cabluri de semnalizare

Valoarea estimată fără TVA: 250.955,12 lei.

Ofertele trebuie depuse până la data de 13 mai 2024, ora 15:00, pentru toate loturile.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole