marți, iunie 6, 2023
spot_img

Echipa de polo a Clubului Rapid, desființată de noua conducere numită de Grindeanu

Echipa de polo a Clubului Rapid va deveni istorie începând cu data de 1 iulie, în contextul în care clubul feroviar are un bazin nou.

UPDATE Conducerea clubului o dă la-ntors, după ce a izbucnit scandalul. CS Rapid Bucureşti a precizat vineri seara, într-un comunicat publicat pe Facebook și citat de Agerpres, că echipa masculină de polo pe apă seniori nu s-a desfiinţat, încă, iar în prezent are loc o analiză a fiecărei secţii sportive din cadrul clubului. ”Echipa de polo masculin seniori nu s-a desfiinţat, în momentul de faţă se desfăşoară o analiză detaliată a fiecărei secţii sportive în parte. Începând din acest sezon va exista o atenţie deosebită către aducerea copiilor către Rapid, dezvoltarea academiilor pentru mai multe discipline (handbal, volei, baschet, polo) fiind prioritară. Promitem tuturor suporterilor rapidişti că vom face tot posibilul ca numele Rapid să fie prezent în toată Europa în următorii ani, reluând performanţele existente pe plan internaţional acum mai bine de 20 de ani’”, se arată în comunicat.

Noua conducere a Clubului Rapid, numită de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a decis desființarea echipei masculine de polo, informează site-ul specializat h2opolo.ro. Jucătorii au fost informați că de la data de 1 iulie sunt liberi de contract. Deocamdată, echipa feminină supraviețuiește.

Vestea este cel puțin surprinzătoare, având în vedere că în urmă cu trei ani de zile s-a inaugurat noul bazin de polo pentru sportivii de la Rapid, realizat de Compania Națională de Investiții. Bazinul din Giulești fusese în paragină timp de 31 de ani.

Președintele Federaţiei Române de Polo, ”absolut șocat”

Preşedintele Federaţiei Române de Polo (FRP), Alexandru Matei, a declarat pentru Agerpres că a discutat cu preşedintele CS Rapid Bucureşti, Bogdan Vasiliu, care i-a confirmat că există intenţia de a desfiinţa echipa masculină de polo pe apă a clubului.

”Sunt absolut şocat de această veste. Zvonurile au început acum câteva zile. Am avut o discuţie cu preşedintele CS Rapid, Bogdan Vasiliu, care mi-a confirmat că se intenţionează desfiinţarea secţiei de polo masculin. Mai departe… de ce, care sunt motivele, nu ştiu… nu am intrat în detalii pentru că e problema lor. Eu i-am spus şi lui personal că noi, ca federaţie, suntem alături de ei şi suntem gata să face orice demers au nevoie ca să continue. Eu în ultimul an ca jucător am evoluat la Rapid, în sezonul 2020-2021… atunci Rapid a intrat în semifinalele Campionatului Naţional după ani de zile. Dar nu contează că am jucat la Rapid, e o mare dezamăgire oricum să se desfiinţeze echipa”, a afirmat Matei.

Alexandru Matei a precizat că Federaţia Română de Polo îl va contacta pe vicepremierul Sorin Grindeanu pentru a găsi o soluţie în ceea ce priveşte echipa masculină de polo a CS Rapid.

Echipa de polo a Clubului Rapid, de 13 ori campioană națională

Echipa masculină de polo a feroviarilor a cucerit, de-a lungul istoriei, un total de 13 titluri naționale. Primul dintre acestea, în 1934.

Inclusiv în timpul războiului, poloiștii rapidiști, sub numele de CFR București, au reușit marea performanță de a câștiga medaliile de aur. În 1971, Rapidul a cucerit primul titlu național din perioada comunistă. Cu o super-echipă care, de fapt, era și nucleul naționalei României din care nu lipsea internaționalul Ilie Slăvei. Ca un fel de mulțumire, înainte de celebrarea semicentenarului clubului rapidist, în 1972 se inaugura bazinul descoperit Giulești, unde echipa a câștigat alte patru titluri.

În 1989 s-a luat decizia ca piscina giuleșteană să fie acoperită, dar lucrările au fost oprite la cererea Elenei Ceaușescu, motivând că bazinul obturează vizibilitatea la stadion. Construcția nefinalizată s-a degradat și a devenit o ruină, până la implicarea Guvernului, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, care a adus piscina la parametrii actuali. Reinaugurarea a avut loc în 2019 și a coincis cu al treilea titlu consecutiv pe care l-au cucerit poloistele alb-vișinii, performanță care a întregit panoplia începută la băieți.

În anii 2000, Rapid a fost  un nume de referință în campionatele României. Jucând în singurul bazin din Capitală dedicat poloului, bazinul Floreasca, Rapid a câștigat patru campionate consecutive în Superliga Națională masculină, în perioada 2001-2004.

Ultimele Articole