joi, mai 16, 2024
spot_img

După Nicușor Dan, face și Guvernul exproprieri la Prelungirea Ghencea din București

Guvernul a discutat joi un proiect de act normativ ce prevede exproprieri pe conexiunea „Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea între Strada Braşov şi Terminal Tramvai 41” cu proiectul ,,Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti-Domneşti”. În același proiect, exproprieri a făcut și Primăria lui Nicușor Dan, situația ilustrând perfect haosul din aceste domeniu din România.

Un singur proiect și mai mulți expropriatori, cam aceasta este situația asigurării terenurilor necesare pentru realizarea proiectului Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești – Pasaj subteran pe DJ602, Centura București Domnești, proiect care ar urma să scape zeci de mii de locuitori din zonă de haosul și aglomerația infernală.

Prelungirea Ghencea, proiect cu multe moașe

Proiectul are două moașe cum se zice, dacă nu cumva trei. Până în zona Mărăcineni – Cartierul Latin proiectul se află sub oblăduirea Primăriei Generale a Capitalei, după care spre Centura Capitalei intră în gestiunea Companiei de Drumuri. Mai multe încercări de a se pune sub o singură umbrelă întregul proiect au eșuat.

Primăria Sectorului 6, primărie și sector care beneficiază direct de realizarea noului bulevard Ghencea – Pasaj Domnești, a anunțat în martie votarea în Consiliul General a proiectului care prevede exproprierile imobilelor, situate între Strada Brașov și Terminal Tramvai 41. Valoarea actualizată a exproprierilor a fost de circa 87 de milioane de lei.

Primăria Sectorului 6 a dat anul trecut către PMB 10 milioane de lei, pentru ca investiția să nu fie blocată din cauze financiare. De asemenea, și pentru anul acesta au fost prevăzuți bani în bugetul local, pentru Prelungirea Ghencea, în cazul în care Primăria Capitalei va solicita ajutor.

Instituții expropriate cu suprafața unui chioșc

Joi, Guvernul a  votat și el partea lui de exproprieri. Pentru realizarea obiectivului de investiții Conexiunea proiectului „Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea între Strada Brașov şi Terminal Tramvai 41” cu proiectul „Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti-Domneşti” este necesară ocuparea unei suprafațe totale de 25.399 mp proprietate privată, respectiv 131 imobile (teren + construcții), aflate pe raza Municipiului București – Sector 6, UAT Bragadiru și UAT Clinceni, pentru care se impune declanşarea procedurilor de expropriere, conform Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, pentru realizarea lucrării de utilitate publică de interes național sus-menționată este necesară ocuparea unei suprafețe de 1.125 mp aparținând proprietății publice a statului, aflate pe raza Municipiului București – Sector 6, UAT Bragadiru și UAT Domnești și o suprafață de 23.920 mp aparținând proprietății publice a unităților administrativ-teritoriale aflate pe raza Municipiului Bucureşti – Sector 6 şi Bragadiru, din judeţul Ilfov.

Lista cuprinde o suprafață de 1.125 metri pătrați aflată în gestiunea CNAIR (Compania de Drumuri și Autostrăzi), CFR SA, Ministerul Apărării Naționale, Direcția Finanțelor Publice București.

 

IN THE SPOTLIGHT

Descoperă viitorul tău în domeniul feroviar la Târgul de Carieră Feroviară în România – 12-14 iunie 2024

Carieră Feroviară în România (CFiR), sub egida CNCF CFR SA, cu sprijinul Asociației Industriei Feroviare (AIF) și al Asociației Inginerilor Feroviari din România (AIFR), în parteneriat media cu AGERPRES și Club...

Ultimele Articole