miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

După ce s-a pozat în tren, Geoană vrea România ca Spania la căi ferate

Geoană vrea România ca Spania. Aflat în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din toamnă, Mircea Geoană a trecut cu lejeritate în postările sale de pe Facebook de la bacalaureat și meciul cu Ucraina la trenuri de mare viteză.

Viitorul candidat la Președinție crede că România poate ajunge din urmă Spania la capitolul linii de mare viteză, deși nu are nici măcar un astfel de kilometru.

Geoană vrea România ca Spania

Geoană s-a pozat într-un tren spre Brașov postând următorul mesaj sub fotografiile sale: „Am profitat de invitația primită din partea tinerilor din Mișcarea România Renaște! și am mers, împreună cu Mihaela, până la Brașov. Sper să luăm și noi exemplul Spaniei, care are cea mai lungă rețea de cale ferată de mare viteză din Europa”.

Majoritatea comentariilor sunt urări de succes pentru Mircea Geoană. Un singur comentariu pare a zugrăvi realitatea. „Până acolo, domnule Mircea Geoană, avem multe altele de reparat. De exemplu, circula săptămâna trecută un filmuleț pe rețelele de socializare cu un tren ale cărui scaune erau pline de gândaci. Hai să avem niște trenuri cel puțin decente și apoi să ne gândim la extindere și la o rețea de mare viteză”, îi propune C.V.M.

Comparațiile lui Geoană și la nivel de deziderat sunt hilare, atât timp cât Spania este țara cu cea mai dezvoltată rețea HSR, iar viteza medie a trenurilor de călători din România este inferioară valorii de 50 de kilometri pe oră, în condițiile în care standardul european este de 160 de kilometri pe oră.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole