Duisburg plaseaza producatorului Bombardier o comanda de 132 milioane euro

Compania de transport din orasul Duisburg (Duisburger Verkehrsgesellschaft) a atribuit Bombardier Transportation un contract pentru livrarea a 47 de tramvaie din gama Flexity. Valoarea contractului este de aproximativ 132 milioane de euro. Primele tramvaie vor fi livrate pana la jumatatea lui 2019 urmand ca pana in 2023 sa fie livrate toate vehiculele feroviare.

„Prin aceasta comanda, investim in solutii de mobilitate ce ofera pasagerilor mai mult confort si spatiu. In plus, contam pe cele mai noi dezvoltari tehnologice pentru siguranta pasagerilor si pentru participantii la trafic”, a precizat Klaus-Peter Wandelenus, Director pentru Tehnologie in cadrul companiei Duisburger Verkehrsgesellschaft.

Integrarea primului sistem omologat de asistenta pentru detectarea obstacolelor pentru tramvaie va imbunatati siguranta tuturor participantilor la trafic. Sistemul de asistenta pentru vatmani, dezvoltat de catre Bombardier este deja operational pe materialul rulant utilizat de catre Frankfurter Verkehrsgesellschaft, compania de transport public din Frankfurt, Germania. Pentru a asigura in continuare siguranta pasagerilor, doua camere vor inlocui oglinzile retrovizoare, iar o camera suplimentara instalata va elimina unghiurile moarte.

Tramvaiele Flexity bidirectionale pentru Duisburg, formate din cate trei sectiuni, vor avea podea joasa in proportie de 70%, vor avea o lungime de 34 de metri, latimea de 2,3 metri si vor putea transporta pana la 200 de pasageri. Cu doua usi suplimentare in sectiunile de la capete si o usa suplimentara in garnitura din mijloc, acestea vor permite o mai buna accesibilitate.  

 „Ne bucura alegerea facuta de catre Duisburger Verkehrsgesellschaft in vederea innoirii parcului de material rulant, iar pasagerii se pot bucura de confort si siguranta sporite”, a punctat Michael Fohrer, Director Executiv al Bombardier Transportation Germania.