miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Dublarea liniei de Aeroport, misiune aproape imposibilă. A doua licitație care este anulată

Dublarea liniei de Aeroport se dovedește a fi o misiune grea, la limita imposibilului, pentru responsabilii Sucursalei Regionale de Căi Ferate București. A doua licitație lansată în acest sens a fost anulată marți.

La începutul lunii iulie, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce avea ca obiect ”Lucrări de dublare parțială a liniei 700, între HM Pajura – Mogoșoaia prin introducerea unei diagonale noi între km 8+800 și km 8+900 (proiectare și execuție)”.

Valoarea totală estimată a contractului era de 6.465.956,96 lei, echivalentul a 1,3 milioane de euro. Apoi, la mijlocul lunii august, când a fost termenul limită, a fost depusă o singură ofertă, din partea asocierii San Electroterm Grup (lider) – GDO MOV Impex SRL, având ca subcontractant declarat firma Vio-Top. Însă SRCF București a anulat licitația. ”Au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme. Oferta inacceptabilă în baza art 143, alin (2), lit b din HG 394/2016 în condițiile art 228, alin (4) din lege întrucât a fost depusă de un ofertant care nu îndeplineşte una sau mai multe dintre criteriile de calificare stabilite în documentaţia de atribuire” – se arăta în anunțul din SEAP.Licitația a fost anulată din lipsă de ofertanți

Apoi, pe 9 octombrie, Regionala București a publicat un nou anunț de licitație, iar noul termen limită pentru depunerea ofertelor a fost data de 21 noiembrie 2023, ora 15:00, după cum a scris atunci Club Feroviar.

Numai că și de această dată procedura a fost anulată. ”Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nu au existat ofertanți înscriși”, se precizează în anunțul din SEAP de marți după amiază.

Ce presupune contractul pentru dublarea liniei de Aeroport

Obiectivul principal al lucrărilor ce vor începe după ce se va găsi un constructor constă în sporirea capacității de circulație a trenurilor între Gara de Nord – Aeroport (și retur) prin dublarea parțială a liniei de cale ferată pe relația Hm Pajura – Mogoșoaia, care se va realiza prin introducerea unei noi diagonale CF (două aparate de cale) în zona km 8+800 – 8+900 și operaționalizarea sistemului de semnalizare pe liniile CF 301K (Post Giulești – Mogoșoaia) și linia 700 (Pajura – Mogoșoaia).

Principalele lucrări de semnalizare care se vor executa în cadrul acestui contract sunt: introducerea a 6 circuite de cale pe linia CF 301K și linia 700, 4 stâlpi de semnalizare (km 8+651, km 8+451, 9+084, km 10+636), 2 electromecanisme de macaz, montarea de încălzitoare pe aparatele de cale, realizarea rețelei de cablaj pentru echipamentele nou introduse în cale (cabluri de semnalizare, cabluri pentru alimentare a semnalelor, dulapurilor de bloc, adaptarea dependințelor pentru noua configurație), montarea de dulapuri pentru echipamentele de semnalizare, lucrări de relocare, modificare, respectiv demontare din cale a vechilor instalații CF și reconfigurarea instalațiilor din stația Mogoșoaia.

Ultimele Articole