joi, noiembrie 9, 2023
spot_img

Dronă destinată inspecției tunelurilor feroviare

O companie franceză are un derulare un proiect de cercetare pentru dezvoltarea unei drone dedicate inspecției tunelurilor feroviare.

În 2018, aproape 150 de lucrători au murit accidental în timpul inspecțiilor în tuneluri în Statele Unite (Biroul de Statistică a Muncii din SUA). Aceste misiuni pot fi, într-adevăr, foarte periculoase: concentrații scăzute de oxigen, concentrații ridicate de gaze nocive, temperaturi ridicate etc. Pentru ca personalul tehnic care, îndeplinește aceste misiuni să nu-și asume riscuri, o companie franceză, respectiv SEGULA Technologies, dezvoltă în prezent un prototip de dronă care poate efectua verificări autonome ale liniilor electrice în interiorul galeriilor subterane.

Această dronă destinată inspecției tunelurilor feroviare va fi capabilă să înregistreze videoclipuri RGB și termografice și să colecteze informații despre condițiile de mediu din galeriile subterane cu ajutorul senzorilor de la bord. În acest fel, tehnicienii de inspecție vizuală își vor putea desfășura activitatea fără a fi nevoiți să coboare în galerii, evitând astfel pericolele inerente.

Camera termografică va fi capabilă să detecteze punctele fierbinți potențial deteriorate de pe cabluri, iar camera RGB va putea verifica defecțiunile (rupturi sau fisuri) ale cablurilor care s-ar fi putut supraîncălzi.

Inginerii de la divizia industrială a SEGULA – divizia din Spania lucrează în prezent la identificarea cerințelor proiectului și încep să dezvolte software-ul dronei în paralel cu crearea diagramei hardware pentru prototip.

Proiectul TOPONE este unul dintre cele 200 de proiecte de cercetare și inovare derulate anual de SEGULA Technologies. Acesta este realizat de echipele spaniole ale grupului cu ajutorul CATEC și este finanțat de Centrul pentru Dezvoltarea Tehnologiei Industriale (CDTI), care aparține de Ministerul spaniol al Științei și Inovării.

Ultimele Articole