vineri, mai 3, 2024
spot_img

CFR SA vrea să cumpere 15 drezine multifuncționale pentru întreținere și reparații la linii

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vrea să cumpere 15 drezine multifuncționale pentru întreținere și reparații la linii.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Utilaj automotor cu benă și macara cu brațe articulate”.

Valoarea totală estimată a contractului ce va trebui dus la bun sfârșit în termen de 26 de luni este de 102.750.000 de lei, echivalentul a peste 20 de milioane de euro.Drezine multifuncționale, compuse din trei elemente

Având în vedere situaţia infrastructurii feroviare la acest moment: subfinanţarea continuă a sistemului feroviar (care generează un volum mare al scadenţelor la întreţinere şi reparaţie) şi evoluţia descrescătoare a volumului de trafic, acțiunea de eficientizare a costurilor a condus la promovarea unor programe de dotare tehnică şi investiţii în tehnologie specifică, se arată în anunț.

În acest context, urmare a analizelor efectuate, s-a stabilit a se aborda eficientizarea activității de întreținere și reparații linii prin dotarea cu utilaje și tehnologie specifică pentru înlocuirea forței de muncă manuale în vederea recuperării restanțelor de întreținere și reparație a liniilor CF. Utilajul automotor cu benă și macara cu brațe articulate (drezină CF multifuncțională) este un vehicul automotor de cale ferată, pe două osii, pe al cărui șasiu/ platformă se vor monta rigid un echipament care să permită manipularea (descărcarea din bena proprie, încărcare din spațiile adiacente) a diverselor materiale (material mărunt de cale, traverse CF, piese de volum redus, utilaje de mică mecanizare etc.) și o benă care are posibilitatea să fie descărcată lateral pe ambele părți.

Utilajul automotor va fi compus din următoarele elemente: o drezină de bază (vehicul automotor de cale ferată) dotată cu o platformă/șasiu; un echipament specific cu brațe articulate, acționat hidraulic, destinat manipulării prin intermediul unor dispozitive de lucru interschimbabile a diverselor piese/materialelor din bena proprie sau din spațiile adiacente care se va monta rigid pe șasiul drezinei de bază; un generator auxiliar diesel trifazat cu o putere de minimum 4kVA. Utilajul poate asigura: transportarea personalului și a unor materiale/utilaje necesare la locul executării lucrării; tractarea unor vagoane încărcate cu materiale sau utilaje necesare executării lucrărilor; încărcarea/descărcarea unor materiale din bena proprie sau din/în spații adiacente și transportarea acestora la locul executării lucrării – alimentarea cu curent electric a unor utilaje de mică mecanizare.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 4 iunie 2024, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 4 august 2026.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole