spot_img
luni, ianuarie 24, 2022
spot_img

VIDEO Asociația Mocănița Transilvaniei a pus pe șine o drezină benzino-electrică

O drezină benzino-electrică a fost (re)pusă pe șine de Asociația Mocănița Transilvaniei între Teaca și Râciu, în județul Bistrița-Năsăud.

drezină benzino-electrică

Singura cale ferată din țară cu tranzacție benzino-electrică, avea punctul de pornire în județul Bistrița-Năsăud. Uitat de multă vreme, acest concept a fost repus în practică de iubitorii Mocăniței Transilvaniei, informează site-ul local Bistrițeanul.

Județul Bistrița-Năsăud s-a lăudat, în urmă cu zeci de ani, cu o cale ferată cu tracțiune benzino-electrică. Au trecut 80 de ani de când calea ferată respectivă a fost desființată, dar conceptul acesta i-a atras pe iubitorii mocăniței.

O drezină benzino-electrică, pe traseul Teaca – Râciu

În consecință, aceștia au decis să repună pe șine acest concept care părea de mult timp uitat, utilizând în acest sens drezina pe care o au la Teaca.

”Singura linie ferată cu tracţiune benzino-electrică care a existat la noi în ţară a fost cea dintre Prundu Bârgăului și Dornișoara, traversând Carpații Orientali, prin Pasul Tihuța. Linia a fost desființată în 1940, însă povestea ei ne-a inspirat să testăm și noi un concept asemănător. Drezina noastră benzino – electrică are tracțiune electrică în sensul de mers Teaca – Râciu, iar motorizarea pe benzină o folosim la întoarcere”, au scris cei de la Asociația Mocănița Transilvaniei pe contul lor oficial de Facebook.

Ultimele Articole