marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Dresda comanda 30 de tramvaie Flexity

Autoritatea de transport din Dresda, Dresdner Verkehrsbetriebe (DVB), si Bombardier Transportation au semnat un contract in valoare de 197 de milioane de euro pentru livrarea a 30 de tramvaie Flexity. Contractul, care include serviciile de intretinere pentru 24 de ani, prevede si o optiune pentru 10 vehicule suplimentare si inca opt ani de reparatii si intretinere. Noul parc de vehicule va fi livrat pana la sfarsitul lui octombrie 2023.
Tramvaiele Flexity vor fi dotate cu Sistemul de Detectare a Obstacolelor si Asistenta (ODAS) pentru prevenirea coliziunilor.
Noile tramvaie sunt mai late decat parcul de material rulant existent si ofera mai mult confort calatorilor avand o asezare a scaunelor de tip 2+2 si ferestre mari, panoramice. Capacitatea tramvaielor Flexity va creste cu 10%, acestea fiind capabile sa transporte pana la 290 de pasageri. Pentru a permite accesul fara bariere utilizand infrastructura existenta, doar partea de caroserie care se afla deasupra nivelului peronului va fi mai lata.
„Aven urgent nevoie de noile vehicule de metrou usor care au capacitate imbunatatita pentru a oferi suficient spatiu pentru cresterea rapida a numarului pasagerilor pe care ii transportam”, a declarat Andreas Hemmersbach, Membru al Consiliului de Administratie pentru Finantare si Tehnologie al DVB.

Ultimele Articole